in ,

Wes Anderson’dan Roald Dahl Uyarlaması: “The Wonderful Story of Henry Sugar” Filmi için Tarih Açıklandı

“The Wonderful Story of Henry Sugar”ın ilk posteri ile filmin yayın tarihi ortaya çıktı. Wes Anderson’ın Roald Dahl uyarlaması prömiyerini Venedik’te yapacak.

The Wonderful Story of Henry Sugar Yayın Tarihi Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Wes Anderson, Roald Dahl’ın hikâyesi The Wonderful Story of Henry Sugar’ı temel alan yeni kısa filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Dahl’ın aynı adı taşıyan hikâyesinden uyarlanan bu film, zengin bir kumarbazın ilginç bir meditasyon yöntemi öğrenerek hile yapma macerasını anlatıyor. Filmin ilk posteri ve yayın tarihi ortaya çıktı.

Wes Anderson, daha önce Fantastic Mr. Fox ile Roald Dahl’ın eserini beyaz perdeye taşımıştı. Şimdi de The Wonderful Story of Henry Sugar ile yine bu büyülü dünyaya dönüyor. Film, 1 Eylül’deki Venedik Uluslararası Film Festivali’nde ilk kez gösterilecek ve ardından seyircilerle Netflix üzerinden buluşacak.

Kısa film, zengin bir kumarbazın hikâyesini konu ediniyor. Kumar oynamaya meraklı olan bu karakter, gözlerini kullanmadan nasıl görebileceğini öğrenmek için gurunun özel meditasyon tekniğini öğrenmeye karar verir. Dahl’ın eseri, zengin karakterin bu sıradışı macerasını eğlenceli ve sürükleyici bir şekilde okura aktarır.

- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar Wes Anderson

Wes Anderson’ın Roald Dahl Film Uyarlaması “The Wonderful Story of Henry Sugar” 27 Eylül’de Yayınlanacak

Filmdeki oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Başrolde yer alan Benedict Cumberbatch, Henry Sugar olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Kendisine Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade ve Ralph Fiennes gibi ünlü isimler eşlik edecek. Anderson, bu kez daha küçük bir oyuncu kadrosuyla çalışsa da, bu durumun kısa film formatından kaynaklandığı düşünülüyor. Film, daha önce de açıklandığı üzere 37 dakikadan oluşacak.

Filmin afişi de kısa bir süre önce görücüye çıktı. Kısa filmin Venedik Uluslararası Film Festivali’ndeki prömiyeri öncesinde Netflix ilk The Wonderful Story of Henry Sugar posterini yayınladı.

- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar Yayın Poster

Afişte Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Henry Sugar karakteri havada hafifçe süzülürken görülüyor. Merakla beklenen film, Netflix üzerinden 27 Eylül 2023 tarihinde seyircilerle buluşacak. Bu tarih, Venedik prömiyerinden yaklaşık üç hafta sonra gerçekleşecek.

Wes Anderson’ın yeni Roald Dahl uyarlamasından sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

101 Dalmaçyalı Hakkında Bilgi

101 Dalmaçyalı Hakkında 12 Siyah ve Beyaz Gerçek

Diskdünya 36: Para Basmak - Terry Pratchett

Terry Pratchett’ın Monopoly Esintili “Diskdünya” Romanı “Para Basmak” Türkçe Raflarında