in , ,

Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar – İrfan Polat | Haftanın Kitabı #277

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Doç. Dr. İrfan Polat’ın “Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar” başlıklı çalışması yer alıyor.

Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar - İrfan Polat | Haftanın Kitabı #277
- Reklam -
- Reklam -

Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar | Künye

Yazar: İrfan Polat
Alt İsim: Türkiye Sahasının Demonoloji ve Diabolojisi
Yayınevi: Selenge Yayınları
Sayfa Sayısı: 464
Çıkış Tarhi: Şubat 2020


Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar – İrfan Polat | Arka Kapak Tanıtımı

Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar - İrfan Polat | Haftanın Kitabı #277

- Reklam -

Günümüzde Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Çin, Moldovya ve Ukrayna’da bağımsız, federal veya özerk birer devlet kurmuş olan Türkler arasında kullanılan müşterek kelimelerden biri de korkudur. Korku, yaşamın çok gerçek bir parçasıdır. Korkulan unsurlar ve korkunun kaynağını bertaraf etmek için ne yapılması gerektiği konusu Türk halk kültürünün en zengin alanlarından birini teşkil eder.

Dr. İrfan Polat, Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar: Türkiye Sahasının Demonoloji ve Diabolojisi kitabında Türk masal ve efsanelerinde olağanüstü güçler ve varlıklar şeklinde cisimleşen korkuların mahiyetini inceliyor. Bunun da ötesinde korkuların işlevini tahlil ve tasnif ediyor. Bir halkbilimci olarak İrfan Polat, bu çalışmasında Türkiye sahasında derlenmiş masal ve efsaneleri inceleyerek bu anlatılardaki korku ögelerini ayrıntılı bir şekilde analize tabi tutuyor ve bunlardan arkaik yapıya sahip olanları teorik çerçevede açıklıyor. Böylelikle binlerce yıllık Türk anlatı geleneği içinde masal ve efsane temelli çok yönlü bir korku haritası ve belleği vücuda getiriliyor.

- Reklam -

Doç. Dr. İrfan Polat imzalı Türk Masal ve Efsanelerinde Olağanüstü Güçler ve Varlıklar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Kadim Türk Tarihine dair bu tarz, kültürel ya da folklorik çalışmalara kendimce seviniyorum :slight_smile: Unutturulan tarihimizi yeniden hatırlamanın kıymetini ve hangi derece önemli olduğunu, kendi adıma bir süredir yaşadığımız süreçte çok daha iyi anladım :frowning: Umarım genç arkadaşlar da ilgi duyuyorlardır, Kadim Türk Tarihine değinen kitaplara ve videolara falan :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fransa Polisi Gözetim Yetkisi

“1984”ü Anımsatan Hamle: Fransa Polisi Şüpheli Kişilerin Telefon Kameralarına ve Mikrofonlarına Uzaktan Erişebilecek

Napoleon Fragmani Ridley Scott

Ridley Scott’ın Başrolünde Joaquin Phoenix’in Yer Aldığı Tarihi Destanı “Napoleon” Filminden İlk Fragman