in ,

Tutankamon Bir Araba Kazasında Ölmüş Olabilir: Araştırmacılar, Çocuk Kral’ın Savaş Arabasından Düştüğünü Söylüyor

Tutankamon’un ölüm nedeni hakkındaki gizem aralanmış olabilir. Adli tıp uzmanları, Çocuk Kral’ın kaza sonucu savaş arabasından düşmüş olabileceğini öne sürdü.

Tutankamon'un Ölüm Nedeni Araba Kazası Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Tutankamon’un ölüm nedeni hakkında yayınlanan yeni araştırma, erken yaşta hayatını kaybeden Çocuk Kral’ın bir araba kazasına kurban gitmiş olabileceğini söylüyor.

9 yaşında Mısır tahtına çıkan ve 19 yaşında hayatını kaybeden Tutankamon’un ölüm nedeni aydınlatılmış olabilir.

İlk defa 1922 yılında arkeologlar Howard Carter ve George Herbert tarafından keşfedilen Mısır Kralı Tutankamon’un hayatı arkeologlar ve genel halk için büyüleyici bir gizem olmuştur. 9 yaşında Firavun olan ve 19 yaşında ansızın ölen Çocuk Kral’ın ölümüne dair bugüne dek birçok teori öne sürüldü.

- Reklam -

Genç firavunun ölümüne dair birçok teori ortaya atılmasına rağmen bazı işaretler, onun bir at arabası kazasında öldüğünü işaret ediyor. Cranfield Adli Tıp Enstitüsü’nde çalışan bilim insanları, araba kazası uzmanları ile işbirliği yaparak bu teoriyi doğruladıklarını düşünüyor.

Bilim insanlarının çalışmasının ayrıntıları İngiltere’nin Channel 4 kanalındaki özel bir programda önümüzdeki hafta ayrıntılı olarak anlatılacak. Ancak şu anda bu çalışmanın bir hakemli dergiye sunulup sunulmadığı net değil.

Tutankamon'un Ölüm Nedeni Araba Kazası Olabilir

Tutankamon’un Ölümü At Arabası Kazası Nedeniyle Oldu

Dr. Chris Naunton liderliğindeki ekip, Mısır Keşif Cemiyeti’nden bir takım adli tıp uzmanları ve Cranfield’deki bilim insanları, Tutankhamun’un vücudunun x-ışını ve BT verilerini kullanarak vücudun “sanal otopsi”sini gerçekleştirmek için çalıştılar. Bu “otopsi”, Tutankamon’un vücudunun bir tarafında belirgin bir yaralanma deseni gösterdi. Ardından araba kazası kurbanlarının yaralanmalarını belirlemekte kullanılan bilgisayar simülasyonları, Firavun’un ölümüne neden olan en muhtemel at arabası kaza senaryosunu oluşturmak için kullanıldı.

Tutankamon’un ölüm nedenini belirlemenin yanı sıra araştırmacılar başka bir gizemi çözmüş olabilirler. Bu gizem ise Çocuk Kral’ın vücudunun neden Howard Carter’ın ilk keşfi sırasında not ettiği gibi yanmış gibi göründüğü.

- Reklam -

Kral Tutankhamun ile İlgili Bir Gizem Daha Çözülmüş Olabilir

Bunun için araştırma ekibi, firavunun mumyalama işlemi sırasında mumyalama yağlarının bir kombinasyonunun, firavunun cesedinin tabut içinde zaten olmasına rağmen kendiliğinden yanmasına neden olan bir kimyasal reaksiyona yol açtığını belirledi. Yani görünüşe göre Kral Tutankamon’un mumyalama işlemi hatalı yapılmış gibi görünüyor.

Tutankamon'un Ölüm Nedeni Araba Kazası Olabilir

Bu konuda bir açıklama yapan Dr. Chris Naunton şunları söyledi:

“Projemizin gösterdiği şey, antik materyallerle ilgili her zaman öğrenilecek daha fazla şey olduğu ve muhtemelen gelecekte de olacağıdır. Ancak bu çalışma ile Tutankamon’un hayatının sonunda ne olduğunu anlama konusunda büyük bir adım attık.”

Tutankamon’un ölüm nedeni sizce de bir araba kazası olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çarkıfelek Yarışması - Cem Davran

Popüler Yarışma Programı “Çarkıfelek” Yeni Sunucusuyla Ekranlara Geri Dönüyor

Adile Naşit'in Hayatı Sinema Filmi Oluyor

Adile Naşit’in Hayatı Gani Müjde Önderliğinde Beyaz Perdeye Uyarlanıyor