in ,

Wes Anderson’ın Oscar Ödüllü “The Wonderful Story of Henry Sugar” ve Kısa Filmleri Tek Bir Antolojide Buluşuyor

Netflix, Wes Anderson’ın Oscar ödüllü “The Wonderful Story of Henry Sugar” filmi de dahil olmak üzere dört kısa filmini tek bir antolojide birleştiriyor.

Wes Anderson'ın Kısa Filmleri Tek Bir Antolojide Buluşuyor
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Wes Anderson’ın kısa süre önce Oscar kazanan The Wonderful Story of Henry Sugar da dahil olmak üzere dört kısa filmi tek bir antolojide birleştirme kararı aldı.

Benedict Cumberbatch’in başrolünde yer aldığı The Wonderful Story of Henry Sugar, kumarhaneleri fethetmek için kâhin bir gurunun özel yeteneklerini kazanmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Antoloji, Anderson’ın kendine özgü yönetmenlik tarzını yansıtan diğer kısa filmlerle birlikte izleyicileri büyüleyici bir serüvene sürüklüyor. Anlatı her biri Anderson’ın kendine özgü yönetmenlik yeteneğini sergileyen Poison (Zehir), The Swan (Kuğu) ve The Rat Catcher (Fare Avcısı) adlı tamamlayıcı kısa filmlerle birlikte sorunsuz bir şekilde ilerliyor.

Netflix daha önce bu dört kısa filmi birbirinden bağımsız yapımlar olarak sunmuş ve izleyicilerin yönetmenin farklı dokunuşlarının tadını ayrı ayrı çıkarmalarını sağlamıştı. Ancak bu yapımların kolektif çekiciliğini fark eden yayın devi, onları tek bir antolojide birleştirmeye karar vererek izleyicilerin Wes Anderson’ın yaratıcı evrenini bir oturuşta keşfetmelerini kolaylaştırdı.

- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar Yayın Tarihi Belli Oldu

Wes Anderson’ın Kısa Filmlerini Bir Araya Getiren Antoloji 15 Mart’ta Yayınlanacak

Anderson’ın yıldız oyuncuları bir araya getirme tutkusu The Wonderful Story of Henry Sugar’da bir kez daha kendini gösteriyor. Antolojide Cumberbatch’in yanı sıra Ralph Fiennes, Dev Patel ve Ben Kingsley’in de performansları yer alıyor. Baş karakter yeni keşfettiği yeteneklerini dünya çapındaki kumarhaneleri alt etmek için kullanırken, oyuncu kadrosu kendini keşfetme ve kurtuluşa dair büyüleyici bir anlatıya hayat veriyor.

Yönetmen, daha önce Fantastic Mr. Fox filminde de Roald Dahl’ın bir eserini uyarlamıştı. George Clooney, Meryl Streep ve Jason Schwartzman’ın seslendirdiği stop-motion film, Anderson’ın Dahl’ın büyüleyici öykülerini sinema dünyasına taşıma konusundaki kararlılığının bir göstergesiydi.

- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar Fragmanı Yayınlandı

Wes Anderson Kısa Filmleri Antolojisi, 15 Mart 2024 tarihinde Netflix’te izleyicilerle buluşacak.

Kısa filmleri izlemiş miydiniz? Netflix’in son hamlesi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wasabi - Antik Mısır Papirüs Korunma

Wasabi, Antik Mısır’dan Kalma Papirüslerin Korunmasında Kritik Rol Oynayabilir

The Sandman 2. Sezon Daha Fazla 'Ölüm' İçerecek

“The Sandman”ın 2. Sezonu Daha Fazla ‘Ölüm’ İçerecek