in ,

“X-Files”ın Yaratıcısı, Stüdyonun Scully Rolü için Pamela Anderson Tarzı ‘Bomba Gibi Bir Kadın’ İstediğini Dile Getirdi

“The X-Files” dizisinin yaratıcısı Chris Carter, zamanında Fox’un Scully rolü için Pamela Anderson tarzında ‘bomba gibi bir kadın’ istediğini kaydetti.

The X Files Scully Rolu Pamela Anderson Gillian Anderson
- Reklam -
- Reklam -

The X-Files dizisi ekranlara veda edeli uzun zaman geçmiş olsa da kült yapımın geçmişine dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Chris Carter, Dana Scully olarak Gillian Anderson’ın seçilmesinin ardından Fox’un kendisine gösterdiği tepkiyi dile getirdi.

The X-Files dizisi şu sıralar Black Panther ile tanınan Ryan Coogler’ın yeniden çevrimi ile ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. 90’lı yılların ikonik yapımları arasında yer alan ve Türkiye’de Gizli Dosyalar ismiyle yayınlanan dizi; yeni nesille buluşmak için gün sayıyor.

Gillian Anderson, her ne kadar The X-Files’ta büyük bir başarı yakalamış olsa da, dizinin yayıncısı Fox’un rolü verirken aklında farklı bir oyuncu olduğu ortaya çıktı.

- Reklam -

The X-Files TV Dizisi

Chris Carter, geçen haftalarda Inverse’e verdiği bir röportajda kült klasiğin oyuncu seçme süreci ve dizinin kanalının başroldeki kadın rolünü kimin alması gerektiği konusunda nasıl fikirlere sahip olduğu hakkında konuştu.

Chris Carter, “The X-Files”taki Başrol Seçiminde Stüdyoya Karşı Mücadele Vermek Zorunda Kalmış

Gillian Anderson ve David Duchovny, 1993’te Fox’ta başlayan ve 2002’deki 9 sezonun ardından ekranlara veda eden dizide sırasıyla FBI ajanları Dana Scully ve Fox Mulder rollerini üstlenmişlerdi.

Carter, Anderson ve Duchovny’ye sonradan ikonikleşecek rollerini verdiğinde her iki oyuncu da nispeten “tanınmıyordu”. Carter eski seçme rollerini gözden geçirirken, Duchovny’nin isminin altına basit bir “evet” yazdığını hatırladığını belirtti.

Carter, Gillian için ise “test” notunu düştüğünü ve “stüdyo ve kanalın kararından önce” görmek istediğini kaydetti.

The X-Files - Scully Rolü Pamela Anderson - Gillian Anderso

Carter’ın söyleşisinde dikkat çeken detay ise Fox’un Scully rolü için istediği oyuncuyu “tarif ediş şeklinde” gizliydi. Carter’a göre stüdyo dizinin kadın başrolü için “bomba gibi bir tip, aslında tam da Pamela Anderson gibi birini” istemiş ve rolü Gillian Anderson’a verme konusunda çekimser davranmıştı.

- Reklam -

“Cinsel Cazibe Nerede?”

Carter, stüdyo yöneticilerinin kendisine, “Cinsel cazibe nerede?” sorusunu yönelttiğini açıkladı. Ünlü yönetmen sözlerine, “Gillian güzel olsa da onların seksilik anlayışına pek de uymuyordu. Diziyle ne yapmaya çalıştığımı anlamamışlardı,” diyerek devam etti.

Carter ayrıca Anderson’ın henüz yeterince tanınmayan birisi olmasının ona “hiç de yardımcı olmadığını” da dile getirdi.

Neticede Carter, David Duchovny ve Gillian Anderson konusunda ısrarcı olunca kanal başrolleri kabul etmek durumunda kaldı. Ardından ikili gösterdikleri performanslarla büyük bir çıkış yakaladı.

Gillian Anderson - The X-Files Dizisi Geri Dönüş

Nisan ayının başında ise Anderson’a yöneltilen, “Yeni The-Files dizisinde rol almak ister miydiniz?” sorusuna yıldız aktris, “bu fikre açık olduğunu” dile getiren bir yanıt vermişti.

İlginizi çekebilir: “The X-Files” Hakkında İlginç Bilgiler

Siz Fox’un ‘bomba gibi bir kadın’ ısrarı ve Chris Carter’ın Gillian Anderson tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: People

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cillian Murphy - Far Cry 7 İddiaları

Cillian Murphy’nin “Far Cry 7” Oyununda Yer Alacağı İddiası Yalanlandı

Kleopatra Kimdir - Hakkında Bilgi

Tarihin Akışını Değiştiren Kadın: Mısır Kraliçesi Kleopatra Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek