in ,

“Poor Things”in Yönetmeni Yorgos Lanthimos, Kült Güney Kore Filmi “Save the Green Planet”i Yeniden Çekecek

Yorgos Lanthimos, Güney Kore sinemasının kült yapımı “Save the Green Planet”i yeniden beyaz perdeye taşıyacak.

Yorgos Lanthimos Yeni Film - Save the Green Planet
- Reklam -
- Reklam -

Yorgos Lanthimos’un yeni filmi belli oldu. Poor Things ile yıla damgasını vuran ünlü yönetmen, Güney Kore yapımı fantastik komedi yapımı Save the Green Planet’i tekrar beyaz perdeye taşıyacak.

Katıldığı hemen her festivalde ve ödülde zirveye oynayan Emma Stone, Mark Ruffalo ve Willem Dafoe’lu Poor Things’e imza atan Yorgos Lanthimos, bu yapımla 11 dalda Oscar adaylığı alırken 5 de BAFTA ödülünü hanesine yazdırmayı başarmıştı. 50 yaşındaki Yunan yönetmen çekeceği bir sonraki projeye karar verdi.

Variety’nin özel haberine göre Yorgos Lanthimos, Güney Kore yapımı fantastik komedi Save the Green Planet’in yeniden çevrimi için Element Pictures ile bir kez daha beraber çalışmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Save the Green Planet’in yeni versiyonunda çekimler 2024’ün yaz aylarında İngiltere ve New York’ta gerçekleştirilecek. Element Pictures’tan Ed Guiney ve Andrew Lowe filmin yapımcılığını Ari Aster’ın Square Peg ve CJ ENM (önceki adıyla CJ Entertainment) ile birlikte üstlenecek. Bu, Lanthimos ve Element Pictures arasındaki altıncı işbirliği olacak.

Yorgos Lanthimos Yeni Filmi - Save the Green Planet

Yorgos Lanthimos’un Yeni Filmi “Save the Green Planet” Oldu

Lanthimos’un uzun süredir üzerinde çalıştığı proje, bir uzaylı istilasının parçası olduğuna inanan iş insanının hayal kırıklığını konu alan kara komedi olarak tanımlanıyor.

Yapıma kaynaklık eden asıl film ise 2003 yılında Jang Joon-hwan imzasıyla izleyicilerin karşısına çıktı. CJ Entertainment’ın yapımcılığını üstlendiği bu yapım kült bir hit hâline geldi ve festivallerin aranan yapımı oldu. Save the Green Planet aralarında Bucheon, Buenos Aires ve Brüksel’in de bulunduğu fantastik film festivallerinde ve Rotterdam, Tokyo Filmex ve Moskova gibi pazarlarda ödüller kazandı. Ayrıca Jang’a 2003 yılında Güney Kore’de en iyi yeni yönetmen dalında Altın Çan Ödülü kazandırdı.

- Reklam -

Save the Green Planet

Jang daha önce, HBO’nun Succession’ı ve Searchlight’ın The Menu’sü de dahil olmak üzere birçok yapımda görev almıştı.

Öte yandan sinemaseverler Save the Green Planet öncesi Yorgos Lanthimos’tan Kinds of Kindness adlı bir film daha izleyecekler. Birkaç ay önce post prodüksiyon aşamasına geçen bu yapımın oyuncu kadrosunda Emma Stone ile beraber Margaret Qualley, Willem Dafoe ve Joe Alwyn yer alıyor.

Siz Yorgos Lanthimos imzalı yeni Save the Green Planet film projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kara Kız - George Bernard Shaw | Haftanın Kitabı #309

Kara Kız – George Bernard Shaw | Haftanın Kitabı #309

Downton Abbey 7. Sezonuyla Geri Dönebilir

“Downton Abbey” Dizisi Yeni Sezonuyla Geri Dönebilir