in

Pentagon, UFO Görüntülerini Doğruladı | VİDEO

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), daha önce ABD Donanması’na ait olduğu iddia edilen UFO videolarının doğruluğunu teyit etti.

Pentagon UFO Görüntüleri
- Reklam -
- Reklam -

Unidentified Flying Object (UFO) yani Türkçesiyle Tanımlanamayan Uçan Objeler belki de yüz yıllardır bir fenomen halinde anılmaya devam ediyor. Gökte görülen bu cisimlerin ne olabileceğine dair çoğu zaman mantıklı açıklamalar olsa da işin “tanımlanamayan” boyutu değişmediği için gizem de sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon 2004 ve 2015 yıllarına ait videoların UFO olduğunu doğrulayarak videoları kamuoyu ile paylaştı.

Birbirinden bağımsız bu iki video da ABD Donanması’na ait. Videolar daha önce farklı kaynaklar tarafından yayınlanmış ancak Pentagon’dan herhangi bir doğrulama açıklaması gelmemişti. Geçen eylül ayında ABD Donanması’ndan bazı yetkili ağızlar videoları doğrulayan demeçler vermişti. Neticede bir onay da Pentagon cephesinden gelmiş oldu.

Videolar, kızılötesi kameralar tarafından kaydedilmiş. İçerisinde hızla hareket eden ve tanımlanamayan uçan cisimler yer alıyor. Görüntülere, hava kuvvetleri görevlisinin korku içindeki sesi eşlik ediyor ve drone olabileceği ifade ediliyor. ABD Donanması, olası UFO bildirimleri için nasıl bir yol izleneceğine dair bir yönergeye de sahip.

- Reklam -

Pentagon, Donanmaya Ait UFO Videolarını Teyit Etti

Pentagon sözcüsü Sue Gough, “vatandaşların dolaşan görüntülerin gerçek olup olmadığı ya da yayınlanan videolardan çok daha fazlasının bulunduğuna dair yanlış anlaşılmaları gidermek için” resmi bir açıklama yapmayı doğru bulduklarını belirtiyor.

“Kapsamlı bir inceleme sonrası bu sınıflandırılamamış videoların, yetkili bir birimin herhangi hassas gücünü ya da sistemini göstermediği belirlendi. Askeri hava sahasına doğru tanımlanamayan bir müdahalenin olup olmadığına dair soruşturmayı da etkilemediğine karar verdi. Görüntülerdeki olaylar, hâlâ Bakanlık tarafından tanımlanamayan olarak nitelendiriliyor.”

UFO
Temsili

Emekli ABD Donanması pilotu David Fravor ise daha önce şöyle konuşmuştu:

“Ona yaklaştıkça… Hızla güneye doğru ilerledi ve iki saniyeden kısa süre içinde kayboldu. Bir ping pong topu gibi, ani şekilde bir duvardan sıçradı ve vurup diğer tarafa gitti.”

- Reklam -

Sonuç olarak Pentagon’un açıklamasıyla birlikte videolar meşruiyet kazanmış oldu. Ancak görüntülerin içeriği, bilinmezliğini koruyor.

İngiliz gazetesi Guardian ise bu onaylamanın, dünya dışı varlıklarla etkileşim spekülasyonlarını hızlandırabileceğini vurguluyor.

2004 Tarihli UFO Videosu

YouTube video

2015 Tarihli UFO Videosu

YouTube video

Peki sizin bu açıklamaya yorumunuz ne oldu? Görüntülere dair tahminleriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* NASA’nın Hubble Teleskobu Doğum Gününüzde Hangi Fotoğrafı Çekti?

Kaynak: Edition.CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Birkaç güne 2018 tarihli videoları da yayınlanacakmış.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Aaaaaaaaaaaa bak UFO! :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Mon Mothma Disney+

Star Wars Karakteri, Cassian Andor Dizisiyle Disney+’a Geliyor

Fatih Akın HBO Dizisi - Marlene Dietrich

Fatih Akın, HBO İçin “Marlene Dietrich” Dizisini Yönetecek