in

SpaceX ve ABD’nin Planı Dikkat Çekiyor

Elon Musk’ın en önemli girişimlerinden birisi olan SpaceX; yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. Anlaşma sağlanırsa ABD ordusu, uzay yarışında önemli bir adım atmış olacak.

SpaceX
- Reklam -
- Reklam -

ABD ordusu ve SpaceX, ordunun repertuvarını modernleştirmek ve uzay teknolojileri geliştirmek için birlikte hareket etmeyi planlıyor.

Söylentilere göre SpaceX ileri uzay filo teknolojilerini ABD ordusuna pazarlamaya hazır. Bu işbirliği başarılı olursa ordu, şirketin tüm dünyaya yörüngeden internet sağlayacak Starlink uydu projesine ve insanları güvenli şekilde Mars’a götürüp getirebilecek Starship’e erişim sağlayabilecek.

SpaceX Başkanı ve Operasyon Direktörü Gwynne Shotwell Çarşamba günü ABD ordusuyla birlikte, güçlerini modernize etmek ve son teknolojiyi güçlerine katmak hakkında konuştukları bir konferansta bulundu.

- Reklam -

ABD Ordusu Potansiyel Bir Müşteri Olarak Görülüyor

Gwynne  Shotwell, SpaceX’in tarihi ve son yıllarda geliştirdiği ulaşım sistemleri hakkında kısa bir özet sundu. Görüşmeyi takiben Shottwell, SpaceNews’e SpaceX’in ABD ordusunu hizmetleri ve ürünleri için olası bir alıcı olarak kabul ettiğini, ordu ile Starlink ve gelecek jenerasyon uzay araçları hakkında konuştuklarını söyledi.

SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Starship’in insanları Mars’a götürüp güvenli bir şekilde geri getiren ilk uzay aracı olması için çalışıyor. Yeni araçlar insanları Ay’a ve Mars’a taşıyabilmek; ayrıca dünya üzerinde daha önce hiç görülmemiş hızlarda hareket edebilmek için tasarlanıyor. İnsanları Dünya’nın etrafında hızlıca taşıyabiliyor olmak ise ABD ordusunun ilgilendiği konuların başında geliyor.

- Reklam -

Her ne kadar ordu kendi başına büyük uydular fırlatmamış veya uzaya ekip göndermemiş olsa da; SpaceNews’e göre dakikalar içinde dünyanın her tarafına kargo teslim etmek için Starship’i kullanabilir.

Shottwell, ABD ordusuyla yapılan görüşmeler sırasında Starlink’ten bahsetmese de; şirketin orduyu toplu genişbant planı için bir müşteri olarak güvence altına almakla ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Clarke, Game of Thrones Finalinden Bahsetti

Altay Öktem

Altay Öktem’den Yalan Yanlış Hayatlar Geliyor