in ,

Aslan Şükür İçin Hazırlanan “Altın Fırçalı Adam” Belgeselinin Gösterim Tarihleri Belli Oldu!

Özellikle geçmişte çizgi romanlara hazırladığı kapaklarla tanıdığımız ünlü ressam, nam-ı diğer “Kapakların Efendisi” Aslan Şükür için hazırlanan ALTIN FIRÇALI ADAM belgeselinin gösterim günleri belli oldu.

altin fircali adam
- Reklam -
- Reklam -

Kahramanlar Sinemada blogunda yazdığı yazılarla tanıdığımız yazar arkadaşlarımızdan Hakan Tunga Kalkan çok güzel bir projeye başlamıştı birkaç ay önce. Hayranı olduğu Aslan Şükür için bir şeyler yapmak istemiş ve bu konuda somut adımlar atmıştı. Daha sonra öncülük ettiği projeye önce Can Gemalmaz ve daha sonra belgeselin yönetmenliğini de üstlenen Fatih Yürür dahil olmuş, ortaya “Altın Fırçalı Adam” isimli çekimleri 25 Şubat 2018’de tamamlanan bir belgesel çıkmıştı.

Hatta gelin öncelikle Hakan Tunga Kalkan’ın kaleminden bu proje nasıl doğdu, neden böyle bir işe giriştiğini detaylıca öğrenmek için sitelerine göz atabilirsiniz. Yazıdan kısa bir kesit sunalım:
Temmuz 2017’nin başlarında çizgi roman koleksiyonuma Aslan Şükür’ün çalışmalarından oluşan “Ahyaak” kitabını dahil etmiştim. Ülkemizde bir ilk olduğunu düşündüğüm bu esere dünya genelinde bile çok az sayıda sanatçıya nasip olduğunun altını çizmeliyim. “Ahyaak”ı arşivime ekledikten sonra aklımda “Neden Aslan Şükür’le tanışmıyorsun?” sorusu yer etmişti. Ben de Facebook üzerinden Aslan Şükür’le iletişime geçtim. Sağolsun beni kırmadılar ve 11 Temmuz 2017’de buluştuk. Aslan Şükür ve damadı Savaş Bey’le saatlerce geçen keyifli bu görüşmede bu sefer aklıma başka bir soru takıldı: “Neden Aslan Şükür’ün belgeselini çekmiyoruz?”
Ve nihayet bu özel yapımı önümüzdeki günlerde izleyebileceğiz.

2 Mayıs Çarşamba akşamı kargART’ta galası yapılacak belgeselin etkinlik takvimi şöyle:

- Reklam -

ETKİNLİK TAKVİMİ

  • altin fircali adam afis2 Mayıs Çarşamba akşamı belgeselin gerçekleşecek galasına herkesi bekleriz! Detaylar için aşağıdaki görseli tıklayınız. Gösterim sonrasında Aslan Şükür’le soru-cevap bölümü de olacaktır.
  • 6 Mayıs Pazar- Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi: saat 14:00’de gösterim ve saat 15:00’de Aslan Şükür’le soru-cevap! Etkinlik sayfası için tıklayın.
  • 10 Mayıs Perşembe- Boğaziçi Üniversitesi (Kuzey Kampüsü- SineBU binası): saat 18:30’da gösterim ve 19:30’da Aslan Şükür’le soru-cevap.
  • 18 Mayıs Cuma- Yıldız Teknik Üniversitesi (Davutpaşa Kampüsü-Cep Sineması): saat 14:00’de gösterim ve 15:00’de Aslan Şükür’le soru-cevap! not: Bu katılıma davetliler katılabilecektir. Davetli listesine adınızı yazdırmak için form doldurmanız gerekmektedir. Formu doldurmak için tıklayın.

Ayrıca Altın Fırçalı Adam’la ilgili yayınlanan tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Belgeseli Vimeo adresinden izleyebilirsiniz. Video Linki

    Videoyu, belgeselin yapımcısı ve yönetmeni olan Hakan Tunga Kalkan yüklemiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hastalik onur gurleyen ust

Yerli Distopya Eseri “Hastalık” Raflardaki Yerini Aldı

netflix ust

Netflix, Fantastik ve Bilimkurguya Odaklanacak