in

Lovecraft’ın Eserleri Karanlık Kitaplık’ta

H.P. Lovecraft’ın Cthulhu’nun Çağrısı ve Deliliğin Dağlarında adlı eserleri İthaki’nin Karanlık Kitaplık dizisine dahil edildi.

lovecraft karanlık kitaplik
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları’nın korku ve gotik klasiklerini bir araya topladığı Karanlık Kitaplık dizisinin son iki üyesi, H.P. Lovecraft’ın Cthulhu’nun Çağrısı ve Deliliğin Dağlarında adlı eserleri oldu.

Tuhaf kurgu türünün babalarından biri olan Lovecraft’ın en önemli eserleri arasında gösterilen bu iki kitap, yenilenmiş kapakları ve gözden geçirilmiş çevirileriyle 1 Eylül’den itibaren raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Dilerseniz gelin, tanıtım bültenlerine ve kapaklarına birlikte göz atalım.

Cthulhu’nun Çağrısı

cthulhunun cagrisiLovecraft’ın neden korku edebiyatının ustası olarak anılması gerektiğini gösteren; yabancılığın, dehşetin, tekinsizliğin anlatıldığı toplam yedi öykü var bu kitapta.

- Reklam -

Korku ancak gördüğümüzde bilebildiğimiz bir şey midir? Yoksa bilmediğimizi gördüğümüz şey midir? Belli ki Lovecraft bunu sorguluyordu bu öyküleri yazdığı sırada. Hep korkularımızdan ve bilmediklerimizden bahsetmeye çalıştı. Çalıştı diyoruz, çünkü asla tam olarak bahsedilemeyeceğini biliyordu. Tıpkı bu öykülerde olduğu gibi, dehşeti tarif etmek mümkün değildi. Tarif eden ya mezarlığa düştü ya da akıl hastanesine; ya müzisyen oldu ya da ressam; ya aynaya baktığında başkasını gördü ya da denizin dibinde buldu kendisini.

Bu kitap bir dehşet davetiyesi, bir delilik güzellemesi.

Bu, Lovecraft’ın çağrısı…

“Lovecraft’ın eserleri modern korku edebiyatında bir dönüm noktası.”
-Clive Barker

“Lovecraft’ın üslubu ve hayal gücü büyüleyici.”
-Alan Moore

“Stephen King’den Colin Wilson’a, Umberto Eco’dan John Carpenter’a kadar çok farklı insanları etkileyen nadir yazarlardan. Olağanüstü.”
–Neil Gaiman

Dost Körpe’nin yenilenmiş çevirisiyle…

- Reklam -

Deliliğin Dağlarında

deliligin daglarinda“Anlatmam gereken gerçeklerden kaçınılmaz olarak kuşku duyulacak; yine de eğer mantıksız ve inanılmaz gözüken şeyleri çıkaracak olsaydım, geriye hiçbir şey kalmazdı.”

Lovecraft’ın neden çağımızın en büyük korku yazarlarından biri olduğunu gösteren ve ona hak ettiği şöhretini kazandıran en hacimli eseri Deliliğin Dağlarında, birkaçış, yabancılaşma ve yüzleşme öyküsünün yanı sıra tuhaf kurgu türünün de başyapıtı.

Miskatonic Üniversitesi’nden bir ekip araştırma için Antartika’ya gider. Yaptıkları sondajlarda jeolojik bulgulardan çok daha fazlasına rastlarlar. Çağlardır ölü olan bu kıta, insanın gezegen üzerinde ilk yürüyüşünden yıllar yıllar önce yaşayan varlıkların görkemli izlerini korumaktadır derinliklerinde. Ancak onları asıl tehlikeye sürükleyen, “Yüce Eskiler”in dehşet verici şehrini keşfetmeleridir.

“Doğaüstü korkunun en iyi romanlarından biri.”
-Stephen King

“Amerikan edebiyatındaki en iyi kısa romanlardan biri.”
-Michael Chabon

“Deliliğin Dağlarında tam manasıyla bir mücevher.”
-Guillermo Del Toro
Cthulhu’nun Çağrısı’nın çevirisi Dost Körpe’ye, Deliliğin Dağlarında’nın çevirisi ise Barış Emre Alkım’a ait. Her iki kitap da yarından itibaren tüm kitap mağazalarındaki yerini alacak. Beklemeye tahammülü olmayanlar bu karşı konulmaz çağrıya internet sitelerinden cevap verebilirler.

Fthagn…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Eren_Diakotra Eren_Diakotra dedi ki:

    Tşkler sprmin. :ASDASDAS iyi oldu bu.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Olm her mesajında asdasdas diye gülme yav. Mesajlarının yarısı böyle :slight_smile:

  3. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Call-of-Cthulhu-Spawn-of-Cthulhu

    Michael komarck in yorumuyla cthulhu ilustrayonu .Michael komarck bu işin en iyisidir ,game of thornos kitabının ilustrasyonlarinida o çizmiştir.

    Yokmu başka illustrasyon sever ?

    http://www.komarckart.com

  4. Avatar for valarrr valarrr dedi ki:

    Dost Körpe çevirisi olunca bir düşünmüyor değil insan alma konusunda.

  5. Avatar for Eren_Diakotra Eren_Diakotra dedi ki:

    Tamam :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

sevimsiz tanrilar ust

Ödüllü Genç Yazarın İlk Romanı “Sevimsiz Tanrılar” Raflarda

diablo netflix

Söylenti: Diablo Dizisi Yolda