in

Ödüllü Genç Yazarın İlk Romanı “Sevimsiz Tanrılar” Raflarda

Öykü Seçkisi yazarlarımızdan Gökten Çağrı Aktan’ın ilk kitabı Sevimsiz Tanrılar raflardaki yerini aldı.

sevimsiz tanrilar ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce hem Aylık Öykü Seçkisi‘nde yazdığı hikâyelerle hem de çeşitli öykü ödüllerinde kazandığı derecelerle tanıdığımız Gökten Çağrı Aktan, fantastik-macera türündeki ilk kitabı “Sevimsiz Tanrılar” ile karşımızda.

2018 Mahzen Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik, 2015 Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması’nda üçüncülük, 2014 Ölümsüz Öyküler Öykü Yarışması’nda mansiyon ödülü gibi derecelere layık görülen aktan ayrıca 2017 yılında İspanya’da düzenlenen “A Sea of Words” adlı uluslararası öykü yarışmasında 15 finalist arasına kalarak Türkiye’yi temsil etmişti.

- Reklam -

Sevimsiz Tanrılar’ın konusu ise şöyle:
sevimsiz tanrilarPangea’ya vahşet ve ölüm yaklaşmaktaydı. Bu ilkel insanların barındığı adanın ötesinde, kötü güçler, kötü amaçlarla birleşiyordu. Pangea savaşın mekânı olacaktı görünüşe göre. Üzerinde yaşayan kabile ise yaklaşan tehlikenin farkında değildi. Verimli topraklarına ve parıltılı elmaslarına göz konduğundan habersiz, günlük hayatlarına devam ediyordu. Yaratıcıları sandıkları tahtaya tapıyor, tamtamlar eşliğinde dans ediyor ve yılan yiyorlardı. Anlaşılacağı üzere epeyi akılsızdılar. En akıllıları Obi, Pangealılar’a tahammül edemiyordu artık. Bu adadan gitmeliydi. Büyü, entrika, komplo, dehşet, aşk gibi kullanabileceği her şeyi de kullanmaya hazırdı.

- Reklam -

Sevimsiz Tanrılar sizi işte bu gizemli maceraya davet ediyor.
La Kitap tarafından yayımlanan 166 sayfalık kısa roman raflardaki yerini çoktan aldı bile. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

beklenmeyen sahit ust

Agatha Christie’nin “Beklenmeyen Şahit ve Diğer Öyküler” Kitabı İlk Kez Türkçede

lovecraft karanlık kitaplik

Lovecraft’ın Eserleri Karanlık Kitaplık’ta