in

Batman Beyond vs Spider-Man 2099: Geleceğin Savaşı

DC ve Marvel evreninin fütüristik geleceğinden iki farklı kahraman; Batman Beyond ve Spider-Man 2099. Peki bu yorulmaz koruyucularından hangisi daha güçlü?

Batman Beyond vs Spider Man 2099
- Reklam -
- Reklam -

DC ve Marvel evrenlerinin geçmiş öykülerini çok defa okuduk. Birçok güçlü karakterin en zor durumlarda güçlerini nasıl sonuna kadar kullandığını gördük. İki evrenin geçmişindeki güçlü varlıklar olan Thanos ve Superman’in savaşında galibin kim olacağını konuştuk. Ancak çizgi romanların geleceğine baktığımızda yüksek teknolojili ekipmanları ve sahip oldukları insan-üstü güçlerle Batman Beyond ve Spider-Man 2099 dikkatleri üzerine çekiyor. Bu durumda biz de ister istemez soruyoruz; geleceğin karanlık bir noktasında bu ikili karşı karşıya gelse hangisi ayakta kalırdı?

Gotham City’nin koruyucusu Bruce Wayne artık görevine devam edemediğinde onun yerine şehri koruyan Terry McGinnis’i Batman Beyond televizyon çizgi dizisinde tanımıştık. Bruce Timm, Paul Dini ve Alan Burnett tarafından yaratılan karakter 1999 yılından 2001 yılına kadar yayınlanmaya devam etmiş ve DC Animated Series’in son noktasını oluşturmuştu.

Terry McGinnis 2039 yılının Neo-Gotham sokaklarında suçlarla savaşan Bruce Wayne’den miras aldığı yüksek teknolojili ‘sanatsal bir başarı’ olarak anlattığı Batsuit ile insan-üstü süper güce, dayanıklılığa ve duyulara sahip. Servo-motorlar ile geliştirilmiş bu kostüm giyen kişinin güçlerini en az on katına kadar artırırken, harcadığı eforu bir o kadar azaltıyor. Batman Beyond bunların yanı sıra, taktiksel olarak kullanabildiği elektrik şok tabancalarına, jet motorları tarafından güçlendirilmiş uçuş modüllerine, yön değiştirebilen bataranglere, çeşitli yüzeylerde yürüyebilmesini sağlayan elektromanyetik özellikli botlara ve son olarak görünmezlik özelliğine de sahip. Spider-Man 2099 kostümü ile karşılaştırıldığında geleceğin Batman’i oldukça havalı bir ekipmana sahip.

- Reklam -

Spider-Man 2099

1992 yılında Peter David’in yazarlığını, Rick Leonardi’nin ise çizerliğini yaptığı Spider-Man 2099 çizgi romanında ilk defa gördüğümüz Miguel O’Hara aslında bir genetikçiydi. Hayatını kurtarmak için Alchemax laboratuvarlarında girdiği deneyde genetik dizilimlerinin bir örümcekle birleşmesi sonucu çeşitli özellikler kazandı ve sonrasında hayatını kötülükle savaşmaya adadı. Cyberpunk bir gelecekte geçen hikâyede Miguel O’Hara genetiğinde örümcek genleri sayesinde insan-üstü güçlere, akıl almaz bir hıza -ki bir sayısında ses hızına kadar çıkabildiğini görmüştük-, inanılmaz reflekslere ve telepatik özelliklere sahip olmuştu. Ayrıca pençeleri ve zehirli bıçaklarıyla düşmanını acımasızca kesip zehiriyle onu tamamen etkisiz hale getirebiliyor.

Bu özellikleriyle Spider-Man 2099, Batman Beyond’u eski usül yumruk kavgasında yere serebilecekmiş gibi görünüyor.

Batman Beyond vs Spider-Man 2099: Kim Kazanır?

Saf kas gücü düşünüldüğünde Terry McGinnis Batsuit’in yardımıyla bile Miguel O’Hara’nın eşiti olamayacağı açıkça belli oluyor. Batman Beyond serisinde yaklaşık 700 kilogram’ı zorlanmadan kaldırdığını görmüştük fakat Spider-Man’in kaldırabildiği on tonluk yükün yanında oldukça sönük kalıyor.

Batman Beyond’un en büyük zayıflığını Terry McGinnis oluşturuyor. Yüksek teknolojili Batsuit’e ve inanılmaz ekipmanlarına rağmen karşısında hiç zorlanmadan onu yere serebilecek bir rakibi olduğunda biraz yavaş kalıyor. DC’nin geleceğindeki bu genç Batman süper güçlü düşmanlarla daha önce karşılaşmış olsa da hiçbiri 2099 yılındaki Spider-Man’in özelliklerine sahip değildi.

- Reklam -

Yine de Spider-Man’in zayıflıkları da yok değil. Karanlıkta çok iyi görmesinin yan etkisi olarak Miguel çok parlak ışıklara karşı oldukça hassas. Bu da Geleceğin Batman’i için oldukça önemli bir avantaj.  Ayrıca Spider-Man’in attığı ağlar da kesilir ya da engellenirse dövüş tekniklerini oldukça kısıtlayacaktır.

Batman Beyond vs Spider-Man 2099

Terry McGinnis’in Bruce Wayne olmadığı aşikâr. Bruce Wayne’nin aştığı zorlukları aşmamış ve oldukça genç. Bunlara rağmen eğer Batman Beyond’a hazırlık zamanı verilirse Spider-Man 2099 gibi oldukça güçlü bir rakibe karşı bir süre idare edebilir. Batman’in süper teknolojik kostümünün getirdiği birçok ekipmanı O’Hara’nın genetik olarak gelişmiş örümcek hisleri kolayca durdurabiliyor. Görünmez olsa bile Spider-Man, McGinnis’i kolayca gölgelerden çekip alabilir. Dövüş becerileri söz konusu olduğunda ise Batman oldukça becerikli olsa da Bruce Wayne kadar iyi bir dövüşçü değil. Karşısındaki kişi Spider-Man kadar hızlı ve kuvvetli birisi olunca işler pek Batman’in istediği şekilde ilerlemeyecek gibi gözüküyor.

Günün sonunda 2099 yılının Spider-Man’i Miguel O’Hara’yı alt etmek, gelecekteki Neo-Gotham’ın koruycusu Batman Beyond için pek mümkün gözükmüyor.

Sizin Batman Beyond ve Spider-Man 2099 karşılaşması hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dijital Sanal At NFT

Dijital Ahırda Saklanan Sanal At 125 bin Dolara Alıcı Buldu: Blockchain Dünyası Şaşırtmayı Sürdürüyor

93. Oscar Ödülleri Kazananları

93. Oscar Ödülleri Kazananları Belli Oldu