in

JBC Yayıncılık’tan Üç Bomba Daha

Ülkemizin önde gelen çizgi roman yayıncılarından JBC Yayıncılık ekim ayını da boş geçmeyip bizleri sevindirdi. Üstelik tam üç yeni ciltle!

jbc ekim 2016
- Reklam -
- Reklam -

Sıradaki haberimiz hem Deadpool hem de Batman sevenlere gelsin. Superman hayranları, boynunuz bükük kalmasın, size de bir müjdemiz var. JBC Yayıncılık uzun zamandır beklenen Batman / Superman serisinin ikinci cildini ve Deadpool’un Yaşayan Ölülerin Dönüşü adlı macerasını satışa sundu. Bitmedi! Scott Snyder’ın ünlü Batman: Gotham Kapıları macerası da artık Türkçe!

Deadpool: Yaşayan Ölülerin Gecesi’nin devamı niteliğindeki Yaşayan Ölülerin Dönüşü’nde senarist Cullen Bunn bizleri ilk cildin bittiği yerden sonrasına götürüyor ve geveze paralı askerimizin zombi sürülerinin yol açtığı absürd olayları anlatıyor.

deadpool-yasayan-olulerin-donusuDeadpool: Yaşayan Ölülerin Gecesi sizlere, geveze paralı askerin kendini bir zombi kıyametinin ortasında buluş öyküsünü anlatıyordu. Kahramanımız neticede bu salgına bir çare bulmayı başarmış – ve Deadpool’u yiyen her zombi… bir Deadpool’a dönüşmüştü. “Ve sonsuza dek mutlu yaşadılar,” öyle değil mi?

- Reklam -

Orada durun bakalım! Zira ortalıkta dolanan Deadpool sürüleri, aç zombilerden çok daha beter olabilir! Dünya artık zilyonlarca Deadpool’un ve zilyonlarca zombinin istilası altında. Ve Liz adında bir kız yalnızca sabaha sağ çıkmanın derdinde. Peki, Liz’in o kaotik sürünün içinde iyi bir Deadpool’a rastlamış olması mümkün mü?

Ayrıca: Deadpoollar tarafından istila edilmiş bir gezegen neden tehlikeli olsun ki? Gülmekten karınlarımıza ağrılar gireceği için mi? Aşırı dozda mükemmelliğe maruz kalacağımız için mi? Her şeyin fazlası zarar olabilir mi?

Bunun nasıl sonuçlanacağına dair gerçekten hiçbir fikrim yok.

Sana inanıyorum Cullen Bunn… Çevirisini Cenk Könül’ün, editörlüğünü Aslı Dağlı’nın üstlendiği cildin ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

DC Comics’in en ünlü iki karakterinin Yeni 52 evreninde geçen maceralarını konu alan Batman / Superman Cilt 2: Oyun Bitti’nin tanıtım bülteniyse şu şekilde:

batman-superman-oyun-bittiGelecek neslin en büyük video oyunu projesi bir uzaylı teknolojisi tarafından ele geçirildiğinde Batman ile Superman’in bedenleri oyun avatarlarına dönüşüp oyuncuların uzaktan kontrolüne açık hale gelir. Kripton’un oğlu ve Gotham’ın yarasası zamanında oyuncuların üstesinden gelmeyi başararak, dünyaları fetheden istilacı uzaylı Mongul’u durdurabilecekler mi?

Daha sonrasında ise paralel bir Dünya’da kendi Batman’inin ve Superman’inin yanında mücadele ederek yetişmiş Power Girl ile Huntress Dünya’mızın en büyük kahramanlarına sığınırlar. Ancak daha ilk karşılaşmalarında farklı dünyalar çarpışacaktır!

- Reklam -

Çevirisini Emre Taşkıran’ın, editörlüğünüyse Aslı Dağlı’nın üstlendiği bu cildin ön okumasıysa burada.

Son olarak Kara Şövalyemizin Robin, Red Robin ve Black Bat eşliğinde geçmişten gelen çok eski bir sırrı çözdüğü, Scott Snyder imzalı Gotham Kapıları macerası da bugün raflarda yerini alanlar arasında.

batman-gotham-kapilariAileler Gotham’ın Kapılarında Düşecek

Geçtiğimiz yüzyılın başında Gotham Şehri’nin köklü ve önde gelen üç ailesi modern Gotham’ın inşasına yön vermişti ama inşa ettikleri her şey yüzyıllık kini ve yüz elli kilogram askeri patlayıcısı olan bir deli tarafından yerle bir edilme tehlikesiyle karşı karşıya. İşe Gotham’ın en eski üç köprüsüyle başlayan bu gizemli düşman, Gotham’ın en köklü ailelerinin hem ellerindeki hem de miras bıraktıkları her şeyi hedef alıyor; ve buna Wayne ailesi de dâhil.

Batman, Mimar’la ilgili gerçeği ve Gotham’ın acımasız geçmişine olan bağlantısını açığa çıkarmak için Robin, Red Robin ve hatta Hong Kong temsilcisi Black Bat ile bir araya geliyor. Bu yeni düşmanın planlarını çok geç olmadan durdurabilecekler mi? Gotham’ın geleceğine yön veren bir patlamaydı ve şu an aynı şekilde sonlanmak üzere…

Kara Ayna macerasının övgü toplayan yazarı Scott Snyder güçlerini genç ve gözde bir yazar olan Kyle Higgins (Nightwing, Deathstroke) ve Ryan Parrott ile Gotham’ın ilk günlerine uzanan bir gizemde birleştirirken çizim işini Trevor Mccarthy, Dustin Nguyen, Graham Nolan ve Derec Donovan’dan oluşan bir yıldızlar karması üstleniyor. Ayrıca Kyle Higgins ve Trevor Mccarthy’nin Paris’in Batman’i Nightrunner’ı anlattıkları Batman: Incorporated hikâyesi de bu ciltte.

Çevirisini Emre Taşkıran’ın, editörlüğünüyse yine yeni yeniden Aslı Dağlı’nın (biri bu kadını durdursun!) yaptığı cildin ön okumasına buradan göz atabilirsiniz.

Her üç cilt de bu haftadan itibaren tüm kitapçılarda. Şimdiden keyifli okumalar!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

percy jackson yunan kahramanlari ust

Percy Jackson Bu Defa Öyküleriyle Bizlerle!

beren ve luthien ust

Beren ile Lúthien’in Hikâyesi Geliyor!