in ,

Hellboy’un Yaratıcısı Mike Mignola: “Sahte Hellboy NFT’lerine Dikkat Edin”

Mike Mignola sahte Hellboy NFT’leri konusunda endişeli. Ünlü çizgi roman serisinin yaratıcısı, okurları konu hakkında uyardı.

Mike Mignola hellboy nft sahte
- Reklam -
- Reklam -

Mike Mignola sosyal medya hesabından takipçilerini uyardı. Ünlü çizgi roman yazarı dijital platformlarda görülen NFT formatlarındaki Hellboy ürünlerinin kendisi ya da fikir hakkını elinde tutan Dark Horse Comics tarafından onaylanmadığını duyurdu.

Kripto para dünyasının hayatımıza girmesinden sonra NFT (Non-fungible Token) yani Türkçesiyle değişimi mümkün olmayan dijital varlıklar yeni bir ticaret metası hâline geldi. Uygulamanın hayata geçirilmesinden sonra çeşitli sanat eserleri bu yollarla satıldı. Özellikle Quentin Tarantino’nun Pulp Fiction filminden daha önce yayınlanmamış görüntülerini dijital olarak satmak istemesiyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak Miramax’ın ünlü yönetmene telif hakkı ihlali gerekçesiyle dava açmasından sonra NFT formatlarının satışı konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Kontrolsüz olarak gerçekleştirilen NFT satışları da piyasaları bir hayli meşgul ediyor. Geçen günlerde çizgi roman sanatçısı Liam Sharp’ın DeviantArt üzerinden paylaştığı eserleri NFT formatına çevrilerek sanatçının haberi olmadan piyasaya sürülmüştü. Hellboy çizgi romanının yaratıcısı Mike Mignola da piyasada görülen Hellboy NFT’lerinin hiçbirinin kendisi veya Dark Horse Comics tarafından onaylanmadığını duyurdu.

- Reklam -

“Şunu bilin ki (dijital ortamdaki) Hellboy NFT’leri tamamen gayri resmidir ve benim ya da Dark Horse Comics’in onayı dışında üretilmiştir. Alıcılar bu konuya dikkat etsinler.”

Mike Mignola Tarafından Yaratılan “Hellboy”un Hakları Dark Horse Comics’te

Hellboy çizgi romanları yazar ve çizer Mike Mignola tarafından ilk defa 1993 yılında okurla ile buluşmuşmaya başlamıştı. Dark Horse Comics bünyesinde yayın hayatına başlayan seri takipçileri tarafından oldukça beğenilmişti. B.P.R.D: The Devil You Know ile Mignola’nın evreni sona ulaşmıştı. Ancak kısa yan hikâyeler ile birlikte evrenin bilinmeyen köşelerine ışık tutmaya devam ediyor. En son Sword of Hyperborea’nın 4 sayılık yan serisi okuyucular tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Mike Mignola hellboy sahte nft

- Reklam -

Çizgi roman dünyası dışında da paranormal olay araştırıcısı kahramanımızın sinema ve oyun dünyasında da adaptasyonlarını görme fırsatını yakalamıştık. 2004 yılında Ron Perlman tarafından beyaz perdede canlandırılmış ardından 2019 yılında Stranger Things yıldızı David Harbour süper kahramanı yeniden sinemaya aktarmıştı. Bunun dışında Injustice 2 oyununda da Hellboy karakterini oynayabilmiştik

Siz Hellboy NFT’leri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cbr

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

don't look up incelemesi netflix

Don’t Look Up İncelemesi: Kuyruklu Yıldız Altında Trump

amazon sesli asistan yapay zeka echo

Amazon’un Sesli Asistanı Alexa Felakete Yol Açıyordu: Yapay Zekâ Bir Çocuktan Bozuk Parayı Prize Takmasını İstedi