in ,

Miramax, Tarantino’ya Dava Açtı: Saklı Kalmış Pulp Fiction Görüntülerinin NFT Olarak Satılması Zora Girdi

Miramax, Quentin Tarantino’ya “telif hakkı ihlali” gerekçesiyle dava açtı. Ünlü yönetmen, Pulp Fiction’dan hiç yayınlanmamış parçaları, NFT formatında satmayı planlıyordu.

miramax quentin tarantino dava nft pulp fiction
- Reklam -
- Reklam -

Miramax, Quentin Tarantino ile davalık oldu. Ünlü yönetmen, Pulp Fiction filminin daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış görüntülerini NFT formatında satmaya kalkınca stüdyodan hukuki adım gecikmedi.

Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Inglourious Basterds ve Kill Bill gibi yapımlarla tanınan Quentin Tarantino, NFT çılgınlığının bir parçası olmaya hazırlanırken beklenmedik bir darbe yedi. Amerikalı yönetmen, 1994 yapımı Pulp Fiction (Ucuz Roman) filminden hiç yayınlanmamış kesitleri NFT formatında satışa çıkartacağını duyurmuştu. Ancak görünen o ki işin içinde bazı yasal engeller bulunuyor. Filmi gerçekleştiren stüdyo olan Miramax, konu hakkında ilk resmi girişim için fazla beklemedi.

Söz konusu haber çıktıktan hemen sonra Miramax avukatları, 4 Kasım 2021 tarihinde Quentin Tarantino ve ekibine satışları durdurmaları için bir ihtarname yolladılar. Fakat söylediklerine göre Tarantino ve ekibi ihtarnameyi dikkate almadılar ve herhangi bir geri adım atmadılar. Bunun üzerine kendilerinin de Ucuz Roman ile ilgili bir NFT projeleri olduğunu söyleyen yapım stüdyosu, Tarantino’nun bu hamlesinin kendi projelerine zarar vereceğini belirtti. Tarantino’nun kasıtlı olarak bunu yaptığını ve paragöz olduğunu belirten Miramax avukatı, bu sebeplerle gerekli davayı açtığını duyurdu.

- Reklam -

“Quentin Tarantino ve ekibi, Miramax ile iletişim kurmak gibi yasal ve etik bir yaklaşım izlemek yerine pervasızca, açgözlülükle ve kasıtlı olarak imzaladıkları anlaşmayı göz ardı etmeyi seçtiler. Bu tek seferlik çaba, Miramax’ın stratejik, kapsamlı bir yaklaşımla planladığı Pulp Fiction’ın NFT haklarını değersizleştiriyor.”

Miramax Avukatının İthamlarına Quentin Tarantino Cephesinden Yanıt Gecikmedi

Pulp Fiction NFT - Quentin Tarantino Miramax

Tarantino’nun avukatı Bryan Freedman ise, cevap olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“Miramax yanlış bilgi veriyor. Quentin Tarantino’nun sözleşmesi açık: Pulp Fiction için kendi el yazısıyla yazdığı senaryonun NFT’lerini satma hakkına sahip ve onu engellemeye yönelik bu amatörce girişim başarısız olacak. Ancak Miramax’ın film yapımcılarının sözleşmeleri ve tazminatları hakkındaki gizli bilgileri ifşa etme konusundaki akıl almaz kararı, bu dava reddedildikten çok sonra itibarını onarılamaz bir şekilde zedeleyecek.”

Son zamanlarda daha çok emeklilik planları ile gündeme gelen ve “Son filmi hangisi olacak?” sorularının odağında olan ünlü yönetmenin ayrıca bir açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz belli değil.

Konu hakkında sizin görüşleriniz neler? Sizce eserin gerçek hak sahibi kim? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender dizi uyarlaması çekimleri netflix

Netflix’in “Avatar: The Last Airbender” Dizi Uyarlamasında Çekimler Başladı

netflix top 10

Netflix En Çok İzlenen Dizi ve Filmlerini Gösteren Yeni Sitesini Duyurdu