in

Neil Gaiman’ın Pamuk Prenses Öyküsü “Snow, Glass, Apples” Çizgi Roman Oluyor

Neil Gaiman’ın karanlık bir Pamuk Prenses uyarlaması olan “Snow, Glass, Apples” öyküsü, usta eller tarafından çizgi romana uyarlanıyor!

neil gaiman snow glass apples 1
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Neil Gaiman’ın 1994 yılında yazdığı “Snow, Glass, Apples” (Kar, Cam, Elmalar) adlı kısa hikâyesi çizgi romana uyarlanıyor. Çizgi romana renklerini katacak isim ise daha önce Gaiman’ın “Sandman” çizgi romanını renklendiren Colleen Doran.

Neil Gaiman deyince aklınıza ne geliyor? Bizim birbirinden güzel mecazlarla donatılmış muhteşem yetişkin romanları geliyor. Çizgi roman dünyasına Sandman, Siyah Orkide, Yokyer, Batman: Pelerinli Süvariye Ne Oldu?, Mezarlık Kitabı gibi birbirinden değerli eserlerin yanı sıra Gaiman, yazdığı Amerikan Tanrıları, İskandinav Mitolojisi, Yolun Sonundaki Okyanus gibi kült kitapları kütüphanelerimize kazandırdı. Yazdığı romanlarda kendine has bir mizah tarzı, ölüm ve yaşam üzerine yaptığı metaforlar ile herkesin saygısını kazanan ünlü bir yazar oldu. Şimdilerde suskunluğunu Sandman Evrenini büyütmek için bozan yazarımızdan bir mutlu haber daha geldi.

neil gaiman snow glass applesDünyanın her yerinde bilinen Pamuk Prenses masalına, 1994 yılında kendi bakış açısını katarak yeniden yorumladığı “Kar, Cam, Elmalar” piyasaya çizgi roman olarak çıkmak için hazırlanıyor. İlk olarak “Duman ve Aynalar: Kısa Hikâyeler ve İllüzyonlar” kitabında bir bölüm olan bu kısa hikâye; Pamuk Prenses öyküsünün, bir de Kraliçe’nin gözünden anlatılıyor. Daha karanlık tonuyla bir yetişkin hikâyesi olan bu çizgi roman muhtemelen Pamuk Prenses öyküsüne olan bakış açınızı değiştirecek aynı zamanda da size büyük ölçüde keyif verecektir.

- Reklam -

Neil Gaiman’ın sessizliğini dolaylı yoldan bozması bir yana bir diğer güzel haber de çizgi romana renklerini verecek kişinin Colleen Doran olmasından geliyor. Neil Gaiman ile ortak çalıştığı Sandman ve yine bir “Duman ve Aynalar” kısa hikâyesi olan “Trol Köprüsü”nden sonra bir kez daha birlikte çalışacak olmaları, Doran’ın özgeçmişinde Sandman hariç Wonder Woman, Legion of Superheroes, Teen Titans gibi işlerinin olması bizi bu çizgi roman için heyecanlandıran bir diğer unsur.

- Reklam -

Eserin yayıncısı olan Dark Horse romanı şu sözlerle sunuyor:
“Kötü olmayan bir Kraliçe, canavar üvey kızından korkar ve bu yaratığı kovarak, krallığını “sonsuza kadar mutlu” sonların o kadar da mutlu olmadığı bir dünyadan korumaya karar verir.”
Açıkçası benim gözümde Gaiman, “elinden babam çıksa yerim” yazarlarından biri. Bu çocukluğumuzun saf öyküsünü onun gözünden görmek için sabırsızlanıyorum. Sizin bu kitap için duygularınız neler, heyecan var mı?

Kaynak: Geekandsundry

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

andromeda nebulasi ust

Bilimkurgu Klasikleri “Andromeda Nebulası” ile Devam Ediyor

stephen king the institute

Stephen King Dur Durak Bilmiyor: Kral Yeni Romanı “The Institute” ile Geliyor!