in ,

Haftalık Mizah ve Karikatür Dergisi “Uykusuz”, Son Sayısı ile Yayın Hayatını Noktalıyor

Uykusuz son sayısı ile yayın hayatını sonlandırıyor. Ünlü haftalık mizah ve karikatür dergisi okurlarına veda etti.

Uykusuz Son Sayısı ile Veda Ediyor
- Reklam -
- Reklam -

Uykusuz son sayısı ile veda ediyor. 2007 yılından bu yana, haftalık olarak yayınlanan ünlü mizah ve karikatür dergisi, yarın çıkacak son sayısı ile kapanıyor.

Yazarları arasında Yiğit Özgür, Cengiz Üstün, Galip Tekin, Kenan Yarar, Memo Tembelçizer, Umut Sarıkaya, Yılmaz Arslantürk, Uğur Gürsoy, Kaan Sezyum, Ersin Karabulut, Emrah Ablak ve daha birçok ismin yer aldığı, Türkiye’nin en çok satan mizah dergisi olarak bilinen Uykusuz, yolun sonuna geldi. 15 yıl boyunca yayınlarına ara vermeden devam eden haftalık dergi, finansal sıkıntılar sebebiyle yayın hayatını sonlandırıyor.

25 Ocak 2023 günü yayınlanacak 801. sayısı ile veda edecek olan derginin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, şu sözlere yer verildi:

- Reklam -

“Son sayımız yarın bayilerde.

Kurulduğu günden bugüne dergimize emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve okuyucularımıza teşekkür ederiz.

Hoşça kalın.”

Uykusuz Dergisi

Son Sayısını Yayımlayan Uykusuz: “Bir Başka Zaman, Bir Başka Yerde…”

Dergi içerisinde yer alan önsözdeki vedada ise şu cümleler yer alıyor:

- Reklam -

“Haftalık Uykusuz Dergisi’nin 2007 yılı eylül ayında başlayan yayın hayatı son buluyor. Dergiyi başka bir mecrada yayımlamak veya aylık olarak devam etmek için çalışıyoruz fakat sonuç şimdilik belirsiz. Az veya çok fark etmez, emek vermiş olan herkese çok teşekkür ederiz. Bu bir ekip işi olduğu için birimiz yorulduğunda diğerleri destek verdi ve bu sayede dergimiz 15 yıl boyunca hayatına devam edebildi. Açıkçası bu kadar uzun soluklu bir dergi olacağını tahmin etmemiştik. Uykusuz Dergisi’nin son mizah dergisi olmaması dileğiyle; bir başka zaman, bir başka şekilde yeniden buluşmak üzere…”

Son sayının kapağında ise Yiğit Özgür’ün akıllara kazınan çizgili pijamalı ve atletli adamın “Hoşçakalın” dediği görülüyor:

Uykusuz Son Sayı Kapak

İlk sayısını 5 Eylül 2007’de Mürekkep Yayınları etiketiyle yayımlamış olan ve haftalık olarak Türkiye’nin yanı sıra KKTC’de de yayımlanan derginin sosyal medya hesaplarında ise paylaşımlar devam edecek. Aylık olarak devam etmek ya da farklı bir mecrada yayımlanmak gibi seçenekleri tartışan dergi yönetimi, şu an için her şeyin belirsiz olduğunu ifade etti.

Uykusuz dergisinin en akılda kalıcı kapağı sizce hangisiydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Zeynep_Ecem_Bicer Zeynep_Ecem_Bicer dedi ki:

    Okurken kalbimden “çıt” diye bir ses geldi, üzüldüm. Lütfen böyle kültürler ve değerler yok olmasın, bir şekilde devam etmenin bir yolunu bulsun, kaybolmasın…

  2. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Penguen dergisi kapanırken, derginin yöneticileri gerekçe olarak “gazete ve dergi okuma alışkanlığının kaybedilmesi, dünyada basının küçülmesi, yapılan çalışmalardan haksız kazanç elde edenlerin olması, özgürlüklerin kısıtlanması ve ekonomik sorunların yaşanmasını” göstermişlerdi.

    Öyle tahmin ediyorum ki bu gerekçeler, kapanma kararı alan Uykusuz dergisi için de geçerli… Bir zamanlar Türkiye’de mizah dergiciliği çok iyi durumdaydı. Ciddi bir talep de vardı. Ama ülkede birçok şey geriye gittiği gibi dergicilik de geriye gitti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Oscar Ödülleri Adayları Belli Oldu

2023 Oscar Ödülleri’nde Adaylar Açıklandı: Ödüllerin Gözdesi “Everything Everywhere All At Once” Oldu

Rick and Morty Yaratıcısı Justin Roiland Diziden Ayrıldı

“Rick and Morty” Evreninde Deprem: Dizinin Yaratıcısı ve Başrollerin Sesi Justin Roiland ile Yollar Ayrıldı