in

Behzat Ç. İptal Kararı Sonrası Erdal Beşikçioğlu’ndan Rant Düzeni Eleştirisi

Behzat Ç. dizisinde yaşananlarla ilgili başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu sessizliğini bozdu ve konuya dair uzun bir açıklama yaptı.

Behzat Ç. Erdal Beşikçioğlu
- Reklam -
- Reklam -

Behzat Ç. dizisinin iptali sonrası yaşanan sıkıntılı süreçle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Hatırlayacağınız üzere son olarak dizide Hayalet rolüyle karşımıza çıkan İnanç Konukçu sosyal medya üzerinden bazı açıklamalarda bulunmuş ve doğrudan Beşikçioğlu’na seslenmişti. Dizinin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu da, nihayet sessizliğiniz bozdu ve Behzat Ç. dizisinin neden devam etmeyeceğine ilişkin konuştu.

Oyuncunun dediğine göre BluTV’deki ikinci sezon duyuru haberi kendilerine haber verilmeden yapıldı. Üstelik kanal karakterler ve anlatılan hikâye üzerinde değişiklikler yaptı ve yine bu konuda da kendilerine danışmadı. Bu manasızlıktaki rant düzeninde devam etmek istemediğini, bu sebeple de projeden ayrıldığını belirtti.

- Reklam -

Behzat Ç

Onayımız Alınmadan Yeni Sezon Duyurusu Yapıldı

Beşikçioğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

“Behzat Ç. cinayet bürodan uzaklaşıyor, derin devletle bir mücadelenin içine giriyor. Karakterle ilgili çok önemli bir değişiklik söz konusu. İş bambaşka bir şeye dönüşüyor.

“Behzat Ç.’nin daha ilk bölümünden itibaren seyircisinin sahip çıktığı bir proje olması ona hem dizi dünyamızdaki bu farklı konumunu kazandırdı hem de ekibine diziyi daha iyi yazma, çekme ve oynama sorumluluğunu hatırlatan çok önemli bir motivasyon sağladı. Behzat Ç.’yi fenomen haline getiren de bu karşılıklı enerji oldu. Altı yıl sonra seyircinin yoğun talebi ve tabii ki bizim de çok özlememiz nedeniyle Behzat Ç. ekibi eksik de olsa bu duyguda yeniden toplandık ve aslında kendisine gösterilen alkış ve ilgiye adeta bis yaparak teşekkür ettik. Benim için de bu güzel hikâye burada bitecekti ancak devam talebi geldi. Dokuz bölümlük bu özel sezonun devamının olup olmayacağına biraz da ortaya çıkan işin kalitesine göre karar verecektik.

“Benim Behzat Ç. ye devam etmemem, başarı sağlamış ve sadık izleyici kitlesi oluşmuş bir projeye, fenomen olmuş bir karaktere zarar vermemekle ilgili. Behzat Ç.’yi bugün ben oynadım yerime yarın başka bir genç oyuncu oynayabilsin diyedir. Önemli olan projenin, karakterin kimyasının korunmasıdır.

“Bizimle henüz senaryo bile paylaşılmadan, onayımız alınmadan yeni sezon duyurusuyla-dedikodusuyla beklenti yaratıldı. Sonraki süreçte bir baktık ki hikâyede büyük değişiklik var. Behzat Ç. cinayet bürodan uzaklaşıyor, derin devletle bir mücadelenin içine giriyor. Karakterle ilgili çok önemli bir değişiklik söz konusu. İş bambaşka bir şeye dönüşüyor.

Emrah Serbes’in de Haberi Yok

Behzat karakterinin ve hikayesinin yaratıcısı Emrah Serbes. O da bu konsept değişikliğinden “haberdar edildi mi belli değil. Ayrıca bu işin yönetmeni olan Serdar Akar yeni çekilecek sezonda istenmiyor ve yerine yönetmen koltuğuna başkaları getirilmek isteniyor. Güven Kıraç’ın oynadığı Memduh Başgan karakterinin yeni bölümlerde istenmediği belirtiliyor.

- Reklam -

“Sosyal medyada bazı yorumlarda para ile ile ilgili çok yüksek rakamlar istendiği gibi seviyesiz yorumlara da rastladım. Behzat Ç. dizisinde oynamış, geçmiş bölümlerden hâlâ paralarını alamayan oyuncu arkadaşlar var. Hiçbir oyuncu için para önemli olmamıştır ama yine de iş devam etmiştir. Behzat Ç’de her zaman maddeden çok mana bu ivmeyi sağlamıştır. Bu manasızlıktaki rant düzeninin bu şekilde içinde olmak istemedim…

“Bu konudaki takdir hakkımı kullanırken seyirci ve yayıncı arasındaki herhangi bir tartışmadan haberim olmadığını, varsa oyuncu olarak tartışmanın bir tarafı da olmadığımı özellikle belirtmek isterim. Sürçülisan ettikse affola…”

Behzat Ç

Behzat Komiser’in hikâyesi devam etmeyecek olsa da aynı düzlemde geçecek olan ve Ercüment Çözer’in başrolünde olduğu SAYGI dizisi 2020 yılında BluTV’de yayınlanacak.

Beşikçioğlu’nun yaptığı son açıklamayla birlikte dizi projesinin sonlanması kararını nasıl buluyorsunuz? Sizce oyuncu okuduğu senaryo sonrası aldığı bu kararla doğru bir tutum mu sergilemiş?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Behzat Ç. – 4. Sezon 9. Bölüm İncelemesi: Tatmin Eden Bir Sezon Finali

Kaynak: t24

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Hikayenin ana akışının polisiye bir hikayeden politik bir derin devlet hikayesi olmasını ben de sevmedim.

    Behzat Ç. Politik göndermeleri olan polisiye bir hikayenin başka bir şeye dönüşmesi yerine derin devlet mevzusunu Behzat Ç. yerine Ercüment Ç. ile anlatsınlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the mandalorian star wars ust

The Mandalorian 2. Sezonu Skywalker Efsanesinden Karakterlerle Geliyor

lonra nehirleri inceleme

Londra Nehirleri: Büyü ve Bilimin İç İçe Olduğu Şehir Fantastiği