in

Black Mirror’un İnteraktif Filmi “Bandersnatch”e Hazır Olun!

Black Mirror, 5. sezon öncesi “kendi maceranızı seçebileceğiniz” interaktif bir filmle geliyor. “Bandersnatch”in tüm versiyonlarını izlemeye kalkarsanız film 5 saatten uzun sürecek!

black mirror Bandersnatch
- Reklam -
- Reklam -

Black Mirror’ın beşinci sezonundan önce Noel Özel bölümü olarak planlanan Bandersnatch filmini 28 Aralık’ta izleyebileceğimiz söyleniyor. Peki, Black Mirror: Bandersnatch tam olarak nedir? Geçtiğimiz ekim ayında bu olay hakkında ilk haberleri sizlere iletmiştik. Sosyal medyadaki dedikodulara göre, bunun yeni sezondan bir bölüm olduğu düşünülmüştü. Ancak The Independent’ta geçen röportajda bunun bir film olduğu ortaya çıktı.

Netflix henüz Bandersnatch’e dair pek fazla detay vermemiş olsa da Esquire, bu yapım için Netflix’te bir sayfa açıldığını ve yapımın “Netflix filmi” olarak sınıflandırıldığını söylüyor. Üstelik bu sayfa tüm Netflix kullanıcıları tarafından erişilebilir durumda. Kaynaklar, Bandersnatch’i 28 Aralık’ta izleyebileceğimizi söylüyor. Netflix sayfasındaysa net bir tarih verilmemiş, sadece yapımı 2018 içinde göreceğimiz belirtilmiş.

Yine söylentilere göre, filmin hikâyesinden şöyle bahsediliyor:

- Reklam -

Genç bir programcı, fantastik bir romanın video oyununu yapar. Kısa bir süre sonra, gerçekle sanal dünya birbirine girer ve her şey karışmaya başlar.” (Fakat şu an sayfada sadece “Birazdan dönecek.” yazmakta.)

“Bandersnatch”in üçüncü sezon bölümlerinden birinde bir video oyunu adı olarak geçtiği de düşünülünce filmin ana mekânının video oyununun dünyası olacağı da anlaşılıyor. Bir diğer ayrıntıysa, Bandersnatch’in Lewis Carroll’un 1871 yılında kaleme aldığı Jabberwocky adlı şiirinde geçen bir canavarın adı olması.

- Reklam -

Film hakkındaki en ilginç meseleyse yapımın uzunluğu. Söylenenlere göre yapım toplam 312 dakika uzunluğunda. Çoğu izleyici bu süreyi saçma bulabilir fakat Black Mirror’ın “kendi maceranı seç” sistemi üzerine kurulu interaktif bir kurgu üzerinde çalıştığını da unutmamak gerek.

Black Mirror hiç şüphesiz hepimizi heyecanlandıracak yöntemler deniyor. Sizce kendi tercihlerinizle ilerleyen bir Black Mirror filmi nasıl olacak? Bütün ihtimalleri görmek için beş saatlik bir maratona çıkmayı şimdiden planlıyor musunuz?

Kaynak: IndieWire

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Sürekli en kötü şeyleri seçeceğim ki bölüm daha güzel olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jolabokaflod izlanda noel geleneği

İzlandalıların Muhteşem Noel Geleneği “Jolabokaflod” – Sıcak Çikolata ve Kitap İçerir

marry poppins spoilersiz inceleme

Mary Poppins Returns Filmine Spoiler’sız Ön Bakış Videosu