Menu
in

Elon Musk’tan Yüzüklerin Efendisi Dizisine Sert Yorum: “Tolkien Mezarında Ters Döndü”

Elon Musk, Amazon Prime’da yayınlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Elon Musk, Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power hakkında konuştu. Ünlü iş insanı, Amazon Prime uyarlamasına adeta ateş püskürdü.

Tesla, SpaceX, Starlink ve Neuralink gibi dev şirketlerin ve projelerin başındaki isim olan Elon Musk; popüler kültüre dair yorumlarıyla sık sık gündeme geliyor. 2010 yılında Jon Favreau’nun Iron Man 2 filminde “kendisi olarak” da boy gösteren Musk, sinema ve televizyon sektörünü de yakından takip ediyor.

2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesine eklenen The Rings of Power dizisi hakkındaki yorumlarını da esirgemeyen Musk, yapıma dair sert ifadeler kullandı.

- Reklam -

Elon Musk, Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Erkeklerin Konumundan Memnun Değil

Ünlü iş insanı, diziye dair Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Tolkien mezarında ters döndü. Şimdiye kadar dizide yer alan her erkek karakter ya korkak, ya bir pislik ya da her ikisi birden. Yalnızca Galadriel cesur, zeki ve kibar.”

Musk ayrıca, diziye gelen olumlu yorumların bot hesaplar tarafından yapıldığını da vurguladı.

Amazon Prime’ın 5 yıllık bekleyişin ardından izleyicilerle buluşturduğu, bütçesi 1 milyar doları aşan Orta Dünya uyarlaması projesi; izleyicileri ikiye bölmeyi başarmıştı. Kimi hayranlar Amazon’un çeşitlilik politikalarını, Tolkien anlatılarıyla ters düşen bölümleri ve senaryo zayıflıklarını eleştirirken kimileri de yapımın tamamen yeni bir iş olduğunu ve şans verilmesi gerektiğini düşündü.

Amazon Yorum Sistemini Askıya Almak Zorunda Kalmıştı

Öte yandan diziye öfkelerini inceleme puanları üzerinden gösteren geniş kitleler de bulundu. Amazon, platformundaki yorum sekmesini trol eleştirileri ayıklamak için 3 günlüğüne askıya almak durumunda kaldı.

Birçok eleştirmen diziye dair olumlu yorumlar yaparken hayranların IMDb ve Rotten Tomatoes gibi mecralarda yapıma verdikleri puanlar farklı oldu.

Rekabet Sürüyor

Jeff Bezos, uzay yarışında Blue Origin şirketiyle Elon Musk’ın SpaceX’ine rakip konumunda. Bununla birlikte iki arasındaki rekabet ve görüş ayrılıkları birçok farklı konuda kendisini gösteriyor. Bezos, yapımın prömiyerinde Yüzüklerin Efendisi dizisinden memnun kaldığını ifade etmişti.

The Rings of Power 3. bölüm 9 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak.

Siz Musk’ın yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version