in

Ferzan Özpetek, Disney+ için Cahil Periler Filmini Diziye Uyarlayacak

Ferzan Özpetek, 2001 yapımı Cahil Periler (Le fate ignoranti) filmini Disney+ için 8 bölümlük bir diziye uyarlayacak.

Ferzan Özpetek, Cahil Periler Disney+ Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Disney+ dünyaya açılmaya devam ediyor. Platform, Avrupa yapımı ilk dizilerini kamuoyu ile paylaştı. Duyurulan yapımlar arasında Türk asıllı İtalyan yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek de bir uyarlaması ile yer alıyor. Özpetek, 2001 yapımı Cahil Periler (Le fate ignoranti) filmini diziye uyarlayacak.

Disney’in dijital yayın platformu Disney+, bünyesindeki yapımların sayısını hızla artırmaya devam ediyor. Geçen günlerde 4 yıllık abonelik hedeflerine 14 ayda ulaştıklarını duyuran platform; şimdi de ABD sonrası rotasını Avrupa ülkelerine kırmış durumda. Henüz Türkiye dahil dünyanın pek çok ülkesinde yayın yapmamasına rağmen Disney+ toplamda 95 milyon aboneye sahip.

Kanal bünyesinde Marvel, Fox, Lucasfilm, Pixar ve National Geographic gibi pek çok büyük markanın içeriğini taşıyor. Bir yandan da orijinal Disney+ yapımlarına imza atmaya hazırlanıyor. The Mandalorian gibi sırf bu mecra için üretilmiş Star Wars serilerinin devamı gelecek. Ancak görünüşe göre kanalın gözü çok daha yükseklerde.

- Reklam -

Ferzan Özpetek, Cahiler Periler Filmini The Ignorant Angels adı ile 8 Bölümlük Disney+ Dizisine Uyarlayacak

Disney+ Avrupa için 10 yeni yapım duyurdu. Bu işler arasında ise 1959 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ve kariyerine İtalya’da devam eden senarist ve yönetmen Ferzan Özpetek’in 2001 yılında yönetmenliğini üstlendiği Cahil periler (Le fate ignoranti) de yer alıyor. Özpetek, sevilen bu sinema filmini diziye uyarlayacak. Uyarlamanın adı ise The Ignorant Angels olacak.

Ferzan Özpetek Disney Plus Dizisi

La finestra di fronte (Karşı Pencere), Mine vaganti (Serseri Mayınlar), Magnifica presenza (Şahane Misafir) gibi filmlerle tanınan yönetmen, aynı zamanda Altın Portakal, İstanbul Film Festivali, Venedik Film Festivali, Seattle Uluslararası Film Festivali gibi festivallerden de ödülle dönmüş bir isim.

Romantik drama türünde olan Cahil Periler filmi, eşinin araba kazasında hayatını kaybetmeden önce başka erkeklerle ilişkiler yaşadığını öğrenen Antonia karakterinin maceralarını konu alıyor. Antonia, kocasının geçmişini araştırırken tuhaf yaşamlara konuk oluyor.

Disney+ şimdilik ilk bakışta çoğunlukla gençlere yönelik bir içerik kütüphanesi ile öne çıkıyor. Görünüşe göre Ferzan Özpetek’in Cahil Periler’i diziye uyarlayacak olması; kanalın bu profilinin dışında, yetişkinlere yönelik işlerle de karşımıza çıkacağının bir göstergesi. Özpetek, kendi filminden toplamda 8 bölümlük The Ignorant Angels adını taşıyan bir dizi hazırlayacak.

Le fate ignoranti ferzan özpetek cahil periler disney

Platform, yetişkinlere yönelik olan içeriklerini Disney’in Star markası altında yayınlayacak.

- Reklam -

Cahil Periler (Le fate ignoranti) dizisinin yayın tarihi ve oyuncu kadrosu şimdilik açıklanmış değil.

Disney+ ve Star’ın Avrupa Yapımı Diğer Projeleri

Cahil Periler uyarlaması The Ignorant Angels ile İtalya’dan çıkış yapacak diziye, yine İtalya’dan The Good Mothers adlı mafya dizisi, Boris adlı dizinin devam sezonu eşlik edecek.

Almanya’dan Sam – A Saxon adlı bir polisiye dizisi, Sultan City adlı bir kara komedi hazırlanıyor.

Fransa’dan ise Parallels adlı fantastik bir macera dizisi, Oussekine adlı bir mini dizi, Weekend Family adlı komedi serisi ve Soprano: Sing or Die adlı bir belgesel geliyor.

Son olarak Hollanda’dan ise Feyenoord Rotterdam adlı bir futbol belgeseli hazırlanıyor.

Platformun şimdilik Türkiye için bir orijinal yapım programı bulunmuyor.

Peki siz Disney+’ın bu hamlesini nasıl buluyorsunuz? Ferzan Özpetek’i Disney çatısı altında görmek nasıl bir his? Yorum ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doğan Cüceloğlu Ölüm

Ünlü Yazar ve Psikolog Doğan Cüceloğlu Evinde Ölü Bulundu

Zack Snyder's Justice League Joker

Zack Snyder, Justice League Filminde Neden Bir Joker Sahnesi Olduğuna Açıklık Getirdi