in

Game of Thrones Yazarı Martin: “Artık Yarış Kalmadı, Kitabımı Rahat Rahat Yazıyorum”

Game of Thrones dizisinin yaratıcısı George R.R. Martin, serinin altıncı kitabı hakkında hayranları huzursuz edecek açıklamalarda bulundu. Ayrıca internet teorileri hakkında da konuştu.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin açıklamalarıyla tadımızı kaçırmaya devam ediyor. HBO tarafından Game of Thrones adıyla televizyona uyarlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı Martin’in serinin beşinci kitabını yayınlamasının üzerinden 8 yıl geçti. Martin’in EW’e yaptığı açıklamalarda, yazar artık rahatlamış gözüküyor.

Serinin beşinci kitabı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) 2011 yılında yayınlandı. Evet bu tarih, Game of Thrones dizisinin ekranlara gelmeye başladığı yıla denk geliyor. O vakitten beri de yan kitapları saymazsak serinin kendisine dair bir şeyler göremedik.

Yazar, geçtiğimiz aylarda eğer 6. kitabı Temmuz 2020′ye kadar bitiremezse kendisini hapse bile atabileceğimizi söylemişti. Şimdiyse yaptığı açıklamalarda durumunun epey rahat olduğu görülüyor.

- Reklam -
- Reklam -

“Yıllardır çok büyük bir baskı altındaydım,” diyor Entertainment Weekly’ye ve şöyle devam ediyor:
“En çok baskı hissettiğim zamanlar dizinin önüne geçmeye çalıştığım vakitlerdi. Dizinin nisan ayında yayınlanacağı bir nokta vardı ve editörlerim, kitabı aralık ayına kadar bitirebilirsem baskı için acele edebileceklerini söylüyorlardı. O sonbahar üzerimde hayatımdaki en büyük baskıyı hissettim. Nihayetinde söylenen tarihte kitabı bitiremeyeceğim belli oldu. Kitabı sadece bitirmek istemiyordum. Bunu aynı zamanda yapabileceğimin en iyi şekilde yapmak istiyordum. O tarihten beri üzerimde bir baskı var, ama o dönemki kadar ağır değil. Artık yarış yok. Dizi tamamlandı. Ben kitabımı yazıyorum. Bitirdiğimde, bitmiş olacak.”
George R.R. Martin’in özellikle son cümlesi, geçtiğimiz aylardaki keskin sözleri ile pek de uyuşmuyor gibi. Üstelik, sırada henüz hiç yazılmamış bir 7. kitap bizleri bekliyor. Final kitabını kim bilir ne zaman göreceğiz?

Game of Thrones

Martin, baskılar dışında bir de internetteki teorilerin hikâyesinin gidişatını etkileyip etkilemediğine dair açıklamalarda bulundu.

“İnternet, her şeyi daha önce olmadığı kadar etkiliyor. Örneğin Jon Snow’un gerçek ailesi. İlk kitaplarda bile Jon Snow’un gerçek ailesinin kim olduğuna dair ipuçları vardı. Ancak bu bilgiyi 100 okuyucudan yalnızca 1 tanesi yakalayabiliyordu. İnternetten önce bu gayet iyi bir orandı. Geri kalan 99 okur, Jon’un gerçek ailesini öğrendiğinde bunun harika bir şaşırtma olduğunu düşünüyordu. Ancak şimdi, internet çağında bir kişi bu olayı çözüyor ve geri kalanlarla paylaşıyor. Sizin şaşırtmacanız da bir anda boşa çıkmış oluyor. Ve daha sonra, gelecek kitaplarda bunu değiştirmek size çok cazip geliyor. ‘Her şeyi batırdım, farklı şeyler yapmak zorundayım’ diyorsunuz. Ama bu yanlış. Çünkü siz bütün planlarınızı yaptınız. Birileri olayı çözdü ya da olayları beğenmedi diye, bütün yapıyı çöpe atamazsınız. Sonuç olarak hayır, hayran sitelerini okumuyorum. En başta tasarladığım kitabımı yazmaya devam ediyorum. Kitap çıktığında onu isteyen sever, isteyen sevmez.”
İşte Martin’den son haberler böyleydi. Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

25 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Söyletme kötüyü Martin :smile:

    İkinci paragrafta söyledikleri çok doğru yalnız. Birileri sizin aklınızdakini keşfetti diye kurgunuzu tamamen değiştirmeye kalkınca işler çok fena batıyor. Lost dizisi bunun en güzel örneği mesela…

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok açıklayıcı olmuş cidden…:smiley:

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Lost herhalde forumlarda teorileri paylaşılan ilk diziydi. Adamlar farklı yapalım derken çok kötü oldu. Taht Oyunları son sezon başarısızlığını egale etti gerçi.

  4. Avatar for Jon_Snow Jon_Snow dedi ki:

    Şu kitabi bitir Allah’ın cezası şişko

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bu arada neyin yarışı bitti, Allah gecinden versin azraille yarışıyorsun artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

20 cevap daha var.

Anton Çehov

“Anton Çehov”un Hayatı, Türk – Rus Ortaklığında ‘Indiana Jones Tarzı’ Bir Filmle Anlatılacak

Alan Turing 50 Sterlin

50 Sterlin’lik Banknotların Üstünde Alan Turing Olacak