Menu
in

House of the Dragon Oyuncu Seçimleri Başlıyor: Yeni Game of Thrones Dizisi Yolda

House of the Dragon oyuncu seçim aşaması başlıyor. Targaryen Hanedanı’nı konu alacak yeni Game of Thrones dizisinde hazırlıklar sürüyor.

Televizyon dünyasında büyük bir rüzgâr estiren Game of Thrones, şimdi yepyeni bir macera ile ekranlara geri dönüyor. George R.R. Martin’in eserinden uyarlanan yeni dizi House of the Dragon adı ile izleyiciyle buluşacak. Yapımın oyuncu kadrosu için seçmeler başladı.

Epik fantazi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) 2011 yılında televizyon ekranlarına geldiğinde pek çok platformun “kendi Game of Thrones’unu bulma” çabası kısa süre içinde başladı. Dizi 8 sezon sonunda 2019 yılında izleyiciye veda etti. Bu sürede Amazon, Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi dizilerle, Netflix de The Witcher ile fantazi dünyasının kapılarını aralamakla meşguldü.

HBO ise Martin ile olan işini henüz tamamlamamıştı. Platform, Game of Thrones sonrası pek çok yan dizi (spin-off) siparişi verdi. Bunlardan ön prodüksiyon aşamasını başarıyla sürdüren proje ise Targaryen tarihini anlatacak olan House of the Dragon oldu.

- Reklam -

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi, dizi sektöründe de birçok gecikmeye neden oldu. Ancak yeni normal olarak adlandırılan normalleşme süreci ile birlikte film ve diziler de geliştirilme aşamalarına devam ediyor. En erken 2022 yılında izleyiciyle buluşması beklenen dizinin oyuncu seçimleri de artık başlamış durumda.

Game of Thrones Dizisinden 300 Yıl Öncesini Konu Alan House of the Dragon Yapımında Yeni Aşamaya Geçildi

Dizinin kanaldan resmi olarak sipariş edilmesi sonrasında uzun bir sessizlik yaşanmıştı. Covid-19 salgını kimi bölgelerde kontrol altına alınmaya başladıktan sonra, dizinin oyuncu seçimi aşamasının da resmi olarak başladığı bildirildi.

George R.R. Martin’in Türkçeye Kan ve Ateş kitabı olarak da kazandırılan Fire & Blood adlı eserinden uyarlanacak olan yapım, Targaryen Hanedanı’nın 300 yıllık hikâyesine odaklanacak.

Colony ve Rampage dizileri ile tanınan Ryan Condal ve Game of Thrones yönetmenlerinden Miguel Sapchnik’in de yürütücü olarak yer aldığı projenin ilk sezonu 10 bölümden oluşacak.

Dizide yer alacak karakterlerden arasında Aegon Targaryen, Visenya Targaryen ve Rhaenys Targaryen gibi önemli isimler yer alıyor. Bu karakterleri hangi oyuncuların canlandıracağı şu an için oldukça büyük bir merak konusu.

House of the Dragon dizisi, bir başka Taht Oyunları spin-off’u olan The Long Night’ın iptal edilmesi sonrasında bir adım öne çıkmıştı. The Long Night, kadrosuna Naomi Watts gibi isimleri katmış ancak pilot bölüm aşamasındayken proje rafa kaldırılmıştı.

Targaryen Hanedanı’na odaklanacak dizinin geleceği de bu noktada merakla bekleniyor. HBO, final sezonu ile büyük eleştiri toplayan Game of Thrones dizisinden sonra ince eleyip sık dokuyor gibi görünüyor.

Peki siz hangi karakter için hangi oyuncuyu görmek istersiniz? Tahmin ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum”

Kaynak: Ign

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version