in

Game of Thrones Dizisi House of the Dragon En Erken 2022’de Gelecek

Game of Thrones yan dizisi House of the Dragon’u en erken 2022’de görebileceğiz. Targaryen tarihini anlatacak dizi henüz senaryo aşamasında.

Game of Thrones - House of the Dragon
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones sekiz sezonluk macerasını 2019’da noktaladı. Tartışılan final sezonuna rağmen HBO, Taht Oyunları’nın epik fantastik dünyasından ayrılmaya niyetli değil. GoT ile aynı evreni paylaşan yan diziler üzerinde çalışmalar sürüyor. Targaryen Hanedanı’nın tarihine odaklanan House of the Dragon dizisi de bunlardan birisi.

HBO’nun programlama yöneticisi Casey Bloys, Television Critics Association gecesinde yeni Game of Thrones dizisinin çıkış tarihine dair “en iyi ihtimalli” tahminini paylaştı. Bloys’a göre House of the Dragon’u görebileceğimiz en erken tarih 2022 yılı.

HBO yetkilisi, bu aşamada daha kesin bir tarih veremiyor. Dizinin çekim takvimi de netleşmiş değil. George R.R. Martin ile Ryan Condal (Rampage, Colony) tarafından geliştirilen House of the Dragon serisi; Martin’in Ateş ve Kan (Fire and Blood) kitabına dayanıyor. Kitap ise Targaryen Hanedanı’nın 300 yıllık hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

Dizinin şu sıralar senaryo aşamasında olduğunu belirten Bloys, tahminlerine göre diziyi en erken 2022’de yayında görebileceklerini belirtiyor.

Ak Gezenlerin Tarihini Anlatacak Game of Thrones Dizisi İptal Edilmişti

Hatırlayacağınız üzere bir türlü kesin ismi açıklanmayan, ancak uzun süre The Long Night adıyla anılan diğer Taht Oyunları spin-off’u, pilot bölüm sonrası iptal edilmişti. Ak Gezenler’in doğuş hikâyesinin anlatılması hedeflenen bu dizi, kadrosunda Naomi Watts’ı da bulunduruyordu.

Game of Thrones - House of the Dragon

Taht Oyunları dizisinde gördüğümüz olaylardan 8 bin yıl öncesini konu alması hedeflenen The Long Night’ta, Westeros’un yüzü aşkın krallığı, Stark Ailesi ve Ak Gezenler odak noktaya oturtulacaktı.

Pilot bölümü çekildikten sonra kanal tarafından iptal edilen The Long Night hakkında ise HBO yetkilisi Bloys, “İşte, tam olarak bu sebeple iptal oldu, diyebileceğim hiçbir nokta yok,” açıklamasında bulundu.

House of the Dragon Dizisi Martin’in Kitabı Sayesinde Daha Avantajlı

Bloys, dizinin yaratıcılarından Jane Goldman ile George R.R. Martin’in dünyasının inşası için önemli bir mücadele verdiğini sözlerine ekledi.

- Reklam -

Bloys ayrıca iptal edilen dizinin Taht Oyunları’ndan 8 bin yıl öncesinde geçtiğini ve bu yüzden “icat etmeleri gereken” daha fazla konunun olduğunun altını çizdi. House of the Dragon’un, iptal edilen The Long Night’a göre en büyük artısının ise sırtını Kan ve Ateş kitabına dayıyor olması. Martin’in Kan ve Ateş kitabının onlar için iyi bir yol haritası olduğunu itiraf eden HBO yetkilisi, Goldman’ın da projenin altından başarıyla kalktığını ifade etti.

Targaryen

Yeni dizi, WarnerMedia’nın yeni dijital platformu HBO Max’te yayınlanacak. Yapımın ilk sezonunun ise 10 bölümden oluşması bekleniyor.

Olası 5 Game of Thrones yan dizisinden şimdilik yürürlükte olan tek yapım olmayı başaran House of the Dragon için 2022 yılını bekleyeceğiz.

Sizin bu yan diziden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum”

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wikipedia Erişim

Wikipedia Türkiye Nihayet Yeniden Erişime Açıldı!

SİYAD Türkiye Sineması

52. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri Adayları Açıklandı