in

La Casa de Papel 5. Sezon Sonrası Yan Dizilerine Kavuşabilir

La Casa de Papel yaratıcısı Álex Pina, dizinin 5. sezonu ve olası yan dizileri hakkında konuştu. Sevilen karakterler kendi yapımlarına mı kavuşuyor?

La Casa de Papel 5. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

La Casa de Papel 4. sezonu geçen hafta Netflix üzerinden yayınlanmıştı. Sezonun yayınlanmasının üstünden çok geçmeden ise hayranlar 5. sezonun gelip gelmeyeceğini sormaya başladılar. Dizinin yaratıcısı Álex Pina bir internet sitesine verdiği röportajında beşinci sezonun yanı sıra La Casa de Papel’in ‘birçok’ yan dizisinin olabileceğini söyledi.

La Casa de Papel’i ilk çekmeye başladıklarında dünya çapında bu kadar ünlü olacağını hiç düşünmediğini söyleyen Álex Pina, Netflix’teki dört sezonun ardından hayranların daha fazlasını isteyeceğinden şüphe duymuyor. Pina, OprahMag.com sitesiyle yaptığı röportajda dizinin başrollerine dair daha fazla hikâyenin gelebileceğini söyledi.

“Karakterlerin güçlü kişilikleri sağ olsun, yan dizi yapmak için birçok ihtimalimiz var. Karakter yaratırken her zaman komplike, derinlikli yapılar bulmaya çalıştık. Bu yüzden, La Casa de Papel’deki her karakter, onları yan dizilerde görmek isteyeceğimiz ikiliğe sahipler. Her birini başka konseptlerde izleyebiliriz.

- Reklam -

“Arturito’dan kara mizah çıkarabiliriz bence. Berlin’in olayı zaten basit; kadın düşmanı, psikopat, ben merkezcil, narsist, çocukluğu sabıkalı, tecavüzcü… ama yine de çevresinde ona tapan birçok insan var, çünkü arkadaşlığa, sadakate ve birliğe önem veriyor. Nairobi’den tutun Profesör’e… Denver kendi başına ayrı bir ışık saçıyor. Hepsinin yan dizisini yazmayı çok isterim.”

la casa de papel alex pina
Álex Pina

Yan diziler çekilmeden önce La Casa de Papel 5. sezon olacak mı sorusuna şimdilik sessiz kalan Pina, dizinin 4. sezonuyla ilgili konuştu. Pina, son sezonu “şok üstüne şok” olarak tanımlarken, karmaşanın en çok yaşandığı sezon olarak vurguladı.

“Sanırım bu sezon en risklisi, hiç beklenmedik bir yerde ters köşe yarattık ve en büyük şoku sanırım o yaratacak. Son bölüm ise gümbür gümbür geliyor.”

La Casa de Papel Dizisinde Başarının Sırrı

La Casa de Papel 3. sezonu, geçtiğimiz sene Netflix’in en çok izlenen yabancı yapımı oldu. Álex Pina’ya göre bu başarının sırrı, dizinin yazar ekibinin televizyonda daha önce görülmemiş bir şeye imza atmış olması.

“Başarıya ulaşmasının sebebi, dizinin televizyona yeni bir şey katması. Dramatik yapısıyla, duygusallığıyla ve etkileyiciliğiyle Latin dururken, aksiyon temelli, akılcı özellikleriyle Amerikan duruyor… ikisinin karışımı. Nihayetinde, La Casa de Papel delice bir tutkuya ve bağımlılığa dönüşüyor.”

The Boat ve Vis a Vis gibi yapımlarla bilinen Pina, 20 yılı aşkın süredir TV yazarlığı, yaratıcılık ve yapımcılıkla uğraşıyor. İspanyol yazarın aklına La Casa de Papel fikri, ünlü dizi gibi Netflix’de yer alan Vis a Vis üzerine çalışırken gelmiş.

“Geçmişte birçok soygun filmi yapıldığını düşündüm, mücevherden tabloya soyulmadık şey kalmamıştı. Bir daha düşününce aklıma para basma fikri geldi. Daha önce yapılmamıştı. Çok değerli bir ögeydi çünkü insanı ahlâki ikilemde bırakıyordu. Günün sonunda eğer parayı basıyorsan, çalmış sayılmazsın değil mi?”

- Reklam -

La Casa de Papel 4. Sezon İçin Yeni Tanıtım Fragmanı

Nairobi’nin Diziye Katılması

Álex Pina’yla dizide Nairobi karakterini canlandıran Alba Flores’in tanışması da Vis a Vis zamanı olmuş. Pina röportajda, diziye daha fazla kadın enerjisi gerektiğini düşünene kadar Nairobi’nin senaryoda yer almadığını da belirtiyor.

“Tokyo’nun yanı sıra bir başka kadın perspektifine ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Alba’nın büyük enerjiye sahip özel bir aktris olduğunu biliyordum. Senaryoyu okuyup kabul ettikten sonra, karakteri özel olarak onun için yazdık.”

Yarattığı dizide Avrupa’nın en iyi korunan bankaları soyulurken, gerçek hayatta bir banka soyabilir miydi sorusuna Álex Pina şöyle cevap veriyor:

“Hayır. Soygunlardan çok korkarım ben! Kurguda soygun planlamak kolaydır. Riski yoktur. Riskleri düşünmek Profesör’e düşüyor.”

La Casa de Papel’e yan dizilerin gelmesini ve tamamen sevdiğiniz oyunculara odaklanmış yapım fikri sizce nasıl gözüküyor? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı belirtebilirsiniz.


* Aşk 101 Fragmanı: Netflix Türkiye’nin Yeni Dizisi Yolda

Kaynak: Oprah Daily

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Onward Disney Plus

Disney ve Marvel Filmleri Doğrudan Dijitale mi Gelecek?

Haldun Taner Belgesel Ve Perde!

Haldun Taner Belgeseli “Ve Perde!” YouTube’da