Menu
in

Margaret Atwood’un Maddaddam Üçlemesi Hulu Dizisi Oluyor

Maddaddam Üçlemesi dizi oluyor. Margaret Atwood’un The Handmaid’s Tale sonrası yeni uyarlaması Hulu’da yayınlanacak.

Damızlık Kızın Öyküsü’nün (The Handmaid’s Tale) yazarı Margaret Atwood imzası, bir başka Hulu dizisinin altında daha yazacak. Maddaddam Üçlemesi (DelliÂddem olarak Türkçeleştirildi) serisi ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Atwood’un eserleri uyarlanmaya devam ediyor. Yazarın MaddAddam serisi de ekrana adapte edilecek eserler arasına katılıyor. Hakkındaki ilk haberlerin 2018 yılında çıktığı uyarlama, sonunda kendisine bir kanal buldu. Dizi, tıpkı yazarın bir başka eseri olan The Handmaid’s Tale’de olduğu gibi yine Hulu kanalında yayınlanacak.

The Handmaid’s Tale dizisinde 4. sezon beklenirken yazarın bir başka distopya eseri ekrana taşınmaya hazırlanıyor. Dizinin pilot bölümünü Michael Lesslie (The Little Drummer Girl) tarafından kaleme alınacak.

- Reklam -

Bu dizi Atwood ile Hulu arasındaki üçüncü işbirliği olacak. The Handmaid’s Tale’ın devamı niteliğindeki The Testaments (Ahitler) kitabı da Hulu tarafından ekrana aktarılıyor.

Margaret Atwood İmzalı Maddaddam Üçlemesi Yine Distopik Bir Evrende Geçiyor

Çoğunlukla bilimkurgu ve distopya türlerinde kaleme aldığı eserleriyle tanıdığımız Margaret Atwood’un Maddaddam Üçlemesi; izleyiciyi yine karanlık bir dünyaya davet ediyor.

Serinin hikâyesi oldukça tanıdık. Küresel bir salgın döneminde insanlığın sonu geliyor. Sağ kalan bir avuç insanın öyküsünün anlatıldığı kitaplar Türkçeye Doğan Kitap ve Oğlak Yayıncılık tarafından tercüme edilmişti.

Serinin ilk kitabı Antilop ve Flurya (Oryx and Crake) orijinal dilinde 2003 yılında yayımlandı. Onu takip eden Tufan Zamanı (The Year of the Flood) 2009’da ve final kitabı DelliAddem (MaddAddam) 2013’te çıktı.

Şirketlerin hâkim olduğu bir dünyada, gerilim dolu bir hikâyeyi takip eden kitaplar Crake, Oryx, Ren ve Toby karakterlerinin etrafında dönüyor.

Serinin uyarlaması Paramount Television Studios tarafından gerçekleştirilecek. Atwood da dizinin geliştirme sürecinde yapımcı ekibinde yer alacak.

Anonymous Content’ten David Kanter ve Bard Dorros, Makemake Entertainment’tan Angus Wall ve Kent Kubena dizide yer alacak diğer yapımcılar.

Maddaddam dizisinin oyuncu kadrosu, çıkış tarihi ve diğer detayları henüz belli olmadı. Gelişmeler yaşandıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Margaret Atwood son olarak Decameron’un çağdaş bir uyarlaması ile gündeme gelmişti.

Peki siz DelliAddem serisini okumuş muydunuz? Uyarlama haberini nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Coming Soon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version