in

Damızlık Kızın Öyküsü “Ahitler” ile Devam Ediyor

Damızlık Kızın Öyküsü kitabının devamı niteliğindeki “Ahitler” çıktı! Margaret Atwood, okuru meşhur distopyasına geri çağırıyor.

Damızlık Kızın Öyküsü Ahitler
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu ve distopyanın yaşayan en önemli yazarları arasında yer alan Margaret Atwood, Damızlık Kızın Öyküsü ile adını geniş kitlelere duyurmuştu. Yazar, şimdi devam romanı olan “Ahitler” ile Türkçede.

İlk defa 1985 yılında yayımlanan ve orijinal adı The Handmaid’s Tale olan Damızlık Kızın Öyküsü, Hulu dizisiyle kendisine yeni bir kitle edinmişti. Margaret Atwood, 2019 senesinde romanın devamı niteliğindeki The Testaments (Ahitler) kitabını yayımladı.

Ahitler ise yaklaşık 1 yıl sonra Doğan Kitap tarafından dilimize kazandırıldı. The Handmaid’s Tale kitabının Türkçesi de aynı yayınevi tarafından bizlerle buluşturulmuştu.

- Reklam -

Offred’ın bilinmeyene adım atmasından 15 yıl sonra, hikâye Gilead’dan üç kadının ekseninde yeniden genişliyor. Yazar, kendisine yıllardır sorulan Gilead ve onun iç işlerine dair soruları bu kitapta yanıtladığını öne sürüyor. Atwood, kendisine ilham veren bir diğer meselenin ise içinde bulunduğumuz “dünya” olduğunu belirtiyor.

Ahitler – Margaret Atwood | Arka Kapak

DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ DEVAM EDİYORMargaret Atwood - Ahitler

“HENÜZ BİTMEDİ. AMA BU BİR BAŞLANGIÇ.”

- Reklam -

Damızlık Kızın Öyküsü’nde isyan var. Teyzeler, Damızlık Kızlar ve onların kızları, canları pahasına savaşıp Duvar’ı yıkarak totaliter Gilead rejimini tarihin derinliklerine gömüyorlar. Ve Ahitler yazılıyor: Köleleştirilmiş kadınların öfkesiyle, özgürleştirilmiş bir nesil için…
504 sayfadan oluşan kitabı İngilizce aslından dilimize kazandıran isim Canan Sılay. Kendisini daha önceden Margaret Atwood’un Kör Suikastçı ve Cadı Tohumu gibi eserlerinin de çevirisinden hatırlıyoruz. Kitabın editörlüğü ise Aslı Güneş’e ait.

Henüz ön sipariş aşamasında olan kitap 23 Mart 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini de alacak. Eserden tadımlık ÖN OKUMA için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kanadalı yazar, şair, eleştirmen, denemeci ve aktivist Margaret Atwood, 1939 yılında Ottava’da dünyaya geldi. Yazar Arthur C. Clarke ve Prince of Asturias başta olmak üzere pek çok saygın ödülün sahibi. Atwood’un dilimize kazandırılan eserleri arasında Damızlık Kızın Öyküsü ve Ahitler dışında; Tufan Zamanı, Başka Dünyalar, Evlenilecek Kadın, Antilop ve Flurya, DelliAddem ve Ağacın En Tepesinde gösterilebilir.

Peki siz Ahitler kitabını bekliyor muydunuz? İlk kitabı okuma fırsatınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Bir Meta Unsuru Olarak Kadın: Damızlık Kızın Öyküsü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Apple satın alma

Apple, Disney’i Satın mı Alıyor?

Ünlü Yazar Ret Mektupları

17 Ünlü Yazarın Aldıkları En Sert Ret Mektupları