in ,

Netflix, Attack on Titan Yapım Stüdyosunun Kursu için Öğrencilere Anime Bursu Verecek

Netflix, Studio Ghibli ile tanınan Hitomi Tateno’nun tasarladığı anime öğrenim kursu için burs vereceğini duyurdu. Ancak bazı şartları var.

netflix burs
- Reklam -
- Reklam -

Netflix anime endüstrisine katkıda bulunacak atılımlar yapmaya devam ediyor. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer tüm bölgelerinde animelere özel bir alan açan dijital yayın devi, şimdi de açılacak bir kurs için öğrencilere burs vereceğini duyurdu.

Son yıllarda anime sektörü iyice genişleyen bir hâl aldı. Her yıl yapım stüdyolarının yaptıkları işler artıyor. Hem yeni gelen seriler hem de Shaman King gibi yeniden hazırlanan animeler ile sektörün geleceği oldukça parlak gözüküyor. Pek tabii iş gücü de doğru ortanda artık gösteriyor ve stüdyolar yeni isimler arıyor.

Bu talepteki artışın animatör sıkıntısına yol açtığını fark eden şirketlerden biri de WIT Studio. Şirket, özellikle Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) ve Owari no Seraph (Seraph of the End) gibi dünyaca ünlü anime serileriyle tanınıyor. İşte bu ünlü Japon stüdyosu Tokyo’daki Sasayuri Video Eğitim Enstitüsü’nün anime kursunda eğitim için Netflix ile işbirliği yaptı.

- Reklam -

Sasayuri Video Eğitim Enstitüsü’nde altı ay sürece bir kurs başlayacak. Bu kurs özellikle anime sektörüne giriş yapmak isteyen ama nasıl ilerleyeceğini bilmeyen gençlere hitap ediyor. 18-25 yaş arası lise mezunu gençlerin kabul edileceği kursun tasarımı ise Hitomi Tateno’ya ait. Kendisi özellikle Studio Ghibli’deki çalışmaları ve Akira gibi klasiklerle tanınıyor.

Netflix Burslu Anime Kursundan Mezun Olan Öğrenciler Studio Ghlibli’de Çalışma Fırsatı

Studio Ghibli Netflix

Netflix de WIT Studio ile yaptığı işbirliği ile toplamda 10 kişiye tam burs sağlayacak.

Halihazırda yetişmekte olan herhangi bir animatöre hayallerindeki iş sorulduğunda, çoğunun Studio Ghibli’de çalışmak istediği ortaya çıkacaktır. 1985 yılında Hayao Miyazaki, Isao Takahata, Toshio Suzuki ve Yasuyoshi Tokuma tarafından kurulan prodüksiyon şirketi, Spirited Away, My Neighbor Totoro ve Howl’s Moving Castle gibi birbirinden güzel ve inanılmaz derecede başarılı işlere imza attı. Anime sektöründe şu anda hâlâ lider konumunda.

- Reklam -

Kursun başındaki isim olan Hitomi Tateno, Studio Ghibli’nin en bilinen işlerinin birçoğunda çalışan bir animatör. Kendi tasarladığı kursu altı ay boyunca şanslı 10 kişiye öğretecek. Bu kişiler Netflix’ten tam burs alacaklar. Ancak kursa katılmak için belli başlık şartlar bulunuyor. Hak kazanmak için, başvuran kişilerin Mart 2021’e kadar liseden mezun, 18-25 yaşları arasında, Japonya’da yaşıyor ve elbette Japonca konuşabiliyor olması gerekiyor.

28 Şubat’a kadar devam edecek başvurulara WIT’in web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Peki ya siz bu tarz bir kursta tam burslu olarak eğitim görmek ister miydiniz? Anime sektörüne ilginiz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: It’s Nice That

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Fantastik Dörtlü Fantastic Four

Marvel Stüdyoları Fantastik Dörtlü Senaryosu İçin Yazarlarla Görüşmeye Başladı

Elia - Yılmaz Şener

Yılmaz Şener’in Yüzünü Geleceğe Çevirdiği Yeni Kitabı “Elia” Raflarda