in

Peaky Blinders 6. Sezon Çekimleri Sonbaharda Başlıyor

Peaky Blinders 6. sezon çekimleri önümüzdeki sonbahar başlıyor. Yeni bölümlerde Boardwalk Empire’ın yıldızı Stephen Graham da diziye dahil oluyor.

Peaky Blinders 6. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Suç ve drama türlerini bir arada anarken son dönemlerde adından sıkça bahsettiren Peaky Blinders, yeni sezon çalışmalarına başlıyor. Peaky Blinders 6. sezon çekimleri önümüzdeki sonbahar başlamak üzere programlanıyor.

Steven Knight tarafından yaratılan ve başrolünde Cillian Murphy’nin yer aldığı BBC dizisi, 6. sezon için ön hazırlığını sürdürüyor.

Sevilen BBC dizisi, Koronavirüs pandemisi nedeniyle erteleme alan yapımlar arasında yer alıyordu.

- Reklam -

2013 senesinde İngiltere’nin BBC kanalında yayına başlayan dizi, kısa sürede milyonlarca izleyicinin beğenisini kazandı. Toplamda 5 bölümden oluşan 5 sezon, finalini 22 Eylül 2019 tarihinde yapmıştı. Sonrasında, dizinin yönetmenlerinden Anthony Byrne, seride maceranın kaldığı yerden devam edeceğini ayrıca yapıma yeni karakterlerin de katılacağını duyurmuştu.

Peaky Blinders 6. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede bir pandemiye dönüşen Covid-19 hastalığı, sinema ve televizyon dünyasında pek çok yapımın tarihi ile oynamıştı. Peaky Blinders da bu yapımlardan yalnızca birisi. Dizi, 5. sezon finalini geçen eylülde yaptıktan sonra 6. sezon çekimlerine bir türlü başlayamamıştı. Sonunda ortaya daha net bir prodüksiyon takvimi çıktı.

Production Weekly’nin açıkladığına göre Peaky Blinders 6. sezon çalışmaları, gelecek sonbahar mevsiminde çekim aşamasına geçiyor. Çekimlerin ilk aşaması Birleşik Krallık, Londra ve İskoçya Glasgow’da gerçekleştirilecek. Planlanan tarih ise 7 Eylül 2020 olarak öne çıkıyor.

Peaky Blinders 6. Sezon

İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan Thomas Shelby ve ailesinin yükseliş hikâyesini konu alan dizinin 6. sezonu toplamda 6 bölümden oluşacak. Bu durumda yeni sezon için hayranların diziye kavuşmak için 2021’in ikinci yarısını beklemesi gerekebilir. Elbette Koronavirüs salgınının gidişatına göre bu programlar her zaman değişme ihtimalini barındırıyor.

- Reklam -

Boardwalk Empire’ın Al Capone’u Stephen Graham da Kadroda!

Cillian Murphy dışında kadrosunda Helen McCrory, Paul Anderson ve Tom Hardy gibi yıldız isimleri barındıran yapım şimdiden merakla bekleniyor.

Bununla birlikte 6. sezon kadrosuna This is England, Snatch ve Tinker Tailor Soldier Spy gibi filmlerde karşımıza çıkan Stephen Graham da katılıyor. Graham ayrıca Martin Scorsese’nin The Irishman filminde Anthony “Tony Pro” Provenzano’ya ve Boardwalk Empire dizisinde Al Capone’a hayat vermişti.

Stephen Graham boardwalk empire
Stephen Graham

Peaky Blinders ilk 5 sezonu ile Netflix kütüphanesinde de kendisine yer buldu. Dizinin 7. sezon onayını da çoktan aldığını ve ayrıca bir de sinema filminin yolda olduğunu hatırlatalım.

Peki sizin 6. sezondan beklentileriniz neler? Yapıma dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Peaky Blinders Dizisinde Thomas Shelby İçin İlk Tercih Jason Statham Olmuş

Kaynak: Production Weekly

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Rakiyum_emmenondo Rakiyum_emmenondo dedi ki:

    Brad pitt rol alacak diye bir söylenti vardı.Bu konuda bir açıklama gelmiş mi bilen var mıdır ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender John Boyega

Avatar: The Last Airbender, Afrikalı Bükücüler ile Gelirse John Boyega Role Talip!

Yeraltı Kütüphanesi - Koray Sarıdoğan

Yeraltı Kütüphanesi: Koray Sarıdoğan 90’ların Altkültür Dünyasını Aydınlatıyor