in

Stranger Things 3. Sezon Finalindeki Ek Sahneyle İlgili Duffer Kardeşler’den İlk Açıklama

Stranger Things 3. sezonu final bölümündeki ek sahneyle hayli gündem oldu. Duffer Kardeşler bu özel sahne hakkında açıklamalarda bulundu. [SPOILER]

stranger things 3 dark ending
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things uzun bir bekleyişin ardından 4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü’nde 3. sezonuyla Netflix’teki yerini aldı. Dizinin hayranları yeni sezona, uzun süren sessizliğin acısını çıkartmak istercesine büyük bir ilgi gösterdiler. Öyle ki Netflix dün, yeni bir rekorun kırıldığını açıkladı.

4 günde 40.7 milyon kişinin izlediği Stranger Things dizisinin üçüncü sezonu şimdiden çokça konuşulmaya başlandı bile. 8 bölümlük yeni sezon sonrası hayranlar çeşitli teorilerle sosyal medyayı hayli meşgul ediyor.

UYARI: Haberin bu kısımdan sonrası Stranger Things 3. sezon final bölümünü izlemeyenle için spoiler (sürpriz bozan) içerir.

- Reklam -

Dizinin final bölümü, Stranger Things izleyicisinin alışık olmadığı bir ek sahneyle (after credit) tamamlandı. Jenerik akmaya başladıktan kısa bir süre sonra gelen sahnede bu defa Rusya’da, gizli bir üsteydik. Rus askerleri bir tutsağı almaya gidiyor. Askerlerden birisi, “Amerikalı olan değil, diğeri” gibi bir cümle kuruyor. Diğer tutsak ise Rus askerlerinin ele geçirdiğini farz ettiğimiz bir Demogorgon’a yem edilmek üzere kafese konuluyor.

Peki bu sahne neden önemli? Final bölümünde öldüğünü tahmin ettiğimiz Jim Hopper’la bir ilgisi olabilir mi? Senaristler izleyiciyi o tarafa doğru yönlendirmek istiyor gibi.

Stranger Things 3

Konu hakkında Duffer Kardeşler sessizliklerini bozdu. EW‘e konuşan ikili ilginç açıklamalarda bulundu.

“Jenerik sonrası sahnemizin tartışmalara yol açmasını istiyoruz. Umarız oldukça fazla soru işareti ortaya çıkartır ve bu soruların yanıtlarını olası 4. sezonda birlikte görebiliriz.”

Soru işaretleri üzerine ise şöyle diyorlar:

“Bir 4. sezon olacağını varsayarsak… Elbette en açık soru hücredeki bu Amerikalı kim ve diğer soru ise Ruslar Demogorgon’la ne yapıyor, olacaktır. Bu bir ön gösterim. Gelecek 4. sezon için hazırlık yapmaya çalıştık.”

- Reklam -

Stranger Things 3. Sezon Finalindeki Amerikalı

Tartışılan “Amerikalı değil, diğeri,” cümlesi için ise şöyle konuşuyorlar:

“Rus askerinin söylediği bu cümle kasıtlı olarak tartışma yaratmak içindi. İnsanlar böyle sorular sorsun diye.”

Bu cevaptan Jim Hopper’ın artık bizlerle olmayacağını çıkartmak mümkün. Ancak tam tersi için konuşulsa, yine kimsenin itirazı olmaz sanıyoruz.

david harbour stranger things

Dördüncü sezonu beklemeli miyiz, sorusuna ise hayli politik bir yanıt veriyorlar:

“Bütün söyleyebileceğimiz bu diziyi devam ettirmekten büyük mutluluk duyacağımız. Hawkins’in hikâyesi kesinlikle tamamlanmadı.”

Dizi henüz yeni sezon onayını almış değil. Ancak bu kararın eli kulağında olduğunu düşünüyoruz.

Final hakkında sizin teorileriniz neler? Jim o cehennemden kurtulabildi mi? Dizi hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magrathea magrathea dedi ki:

    Diğer insanlar patlarken Hopper’ın ölümünü tam olarak göstermemeleri, işte son sahnede amerikalı değil gibi bir ifade geçmesi, rusların demogorgonu olmasi dolayısıyla geçidi açabilmiş olmaları, Eleven’ın güçlerini kullanamadığından Hopper’ı yoklamaması gibi ayrıntılar Hopper’ın geri döneceğini işaret ediyor gibi.
    Fakat her ne kadar favori karakterim olsa da Jim’in geri dönmesi bana fazla zorlama olur gibi geliyor. Polat Alemdar’ın ölmemesi gibi bişey.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haftanın Kitabı 111 - Cam Arılar

Haftanın Kitabı #111 – Cam Arılar

Game of Thrones

Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu