in

The Walking Dead Dizisi Aslından Uzaklaşıyor

10. sezon açılışını yapan The Walking Dead dizisi, ana karakterler konusunda çizgi romanlardan farklı bir rotaya doğru sürükleniyor.

The Walking Dead
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead 10. sezonuyla ekranlara dönüş yaparken Michonne karakterinin öleceği onaylanmıştı. Ana karakterlerden bir tanesinin daha ölmesiyle birlikte, son üç sezonda üç büyük çizgi roman kahramanına veda etmiş olacağız: Rick (Öleceği daha kesin değil), Carl ve Michonne. Ancak sorun şu ki bu üç kişi de Robert Kirkman’ın daha yeni sonlanmış olan çizgi roman serisinin anahtar kahramanlarından. Dizinin baş yapımcısı Denise Huth, dizinin ilham aldığı ana kaynağı bırakmayacağını, sadece Michonne’un ölmesiyle beraber onsuz bir uyarlama olmaya devam edeceğini söylüyor.

Huth çizgi romanın sonunda bu üç karakterin de hayatta kaldığını ve ne kadar istemeseler de bu üç karakterin dizide olmamasının senaryonun yazılışını değiştireceğini; aynı zamanda çizgi romandan alacakları hikayeleri daraltacağını söylüyor. Ardından da diziden çıkan bütün karakterleri özlediğini; ama onların çıkmasıyla yola koyulacak yeni hikayelerin de kendisini heyecanlandırdığını sözlerine ekliyor.

The Walking Dead çizgi romanının yazarı Kirkman, dizinin baş yapımcılarından birisi. Kendisi her şeye rağmen çizgi romandan farklı gelişen olayları sonuna kadar destekliyor. Kirkman, çizgi roman uyarlaması dizilerin geneli hakkında birkaç cümle kuruyor.

- Reklam -

Dizinin Yapımcısı, Çizgi Romanlar Hakkında Konuştu

Başarılı yapımcı, her çizgi romanın tekrar tekrar okunarak keyif alınacak bir şekilde bir köşede her zaman bekliyor olacağını söylüyor. Sonrasında da yaptıkları diziye ait bir çizgi roman serisi olmasının hem istedikleri zaman oradan hikâye alabilmeleri açısından; hem de yine istedikleri zaman hikâyede değişiklikler yaparak seyircileri şaşırtabilmeleri açısından avantajlı olduğunu söylüyor.

- Reklam -

Andrew Lincoln’ün canlandırdığı Rick Grimes karakteri dizide öldü sayılsa da, baş yapımcılardan birisi olan Alpert, Rick’in çizgi romandaki ölümünün diziye uyarlanması gerektiğini hâlâ desteklediğini söylüyor. Çizgi romanda Rick, Commonwealth isimli bir topluluğa demokrasiyi tanıtıp, aşıladıktan sonra silahlı bir suikastçı tarafından vurularak öldürülüyordu. TWD hayranları çizgi romandan alıntılanmış ölümlerin, beklenmedik yerde şok edici bir etkiyle gerçekleşen ölümlerden daha hoş hissettirdiği kanaatindeler.

The Walking Dead’in önümüzdeki sezonları, ana karakterlerin ölümü açısından ne ifade edecek bilinmez ama, şimdilik çizgi romana kıyasla oluşan boşluklara rağmen hikâye oturaklı şekilde devam ediyor. Önceden söylenenlere göre daha onlarca sezon devam etmesi planlanan dizinin geleceğini kestirmek; hele ki baş yapımcı bile hikâyeyi esnek bir şekilde takip ettiklerini söyledikten sonra imkansıza yakın.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Türkçe çizgi roman okurları haberi okumayın büyük spoiler var. Ben yandım siz yanmayın.

  2. Avatar for Askin_Gungor Askin_Gungor dedi ki:

    Gerçekten büyük gaflet. Böylesi bir sürprizbozanı uyarı yapmadan vermek büyük hata. Ne keyif alacağız şimdi çizgiromandan?

  3. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    İngilizceden okumuş biri olarak söyleyeyim okuması yine de çok keyifli olacak. Sadece o bahsedilen olaya şaşırmazsınız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aaron Paul

Aaron Paul’un Yeni Dizisinden Detaylar Geldi

Özcan Ergüder

Özcan Ergüder Yeniden Raflara Geliyor!