in

Viggo Mortensen’den Genç Aragorn’a Tavsiyeler

Viggo Mortensen, Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinde Aragorn’u canlandıracak oyuncuya bazı tavsiyelerde bulundu.

aragorn ust
- Reklam -
- Reklam -

Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi filmlerinin en sevilen yanlarından biri de oyuncuların rollerine çok yakışmasıydı hiç şüphesi. Ünlü aktör Ian McKellen sanki Gandalf olmak için doğmuştu âdeta. Keza Orlando Bloom’un Legolas’ı, Sean Bean’ın Boromoir’i, Hugo Weaving’in Elrond’u ve Christopher Lee’nin Saruman’ı hık demiş kitaplardaki karakterlerin burnundan düşmüş gibiydi. Ve tabii aynı şey Viggo Mortensen‘in canlandırdığı Arathorn oğlu Aragorn için de ziyadesiyle geçerli…

İşte bu yüzden Amazon yeni bir Yüzüklerin Efendisi dizisi çekeceğini ve Yüzük Kardeşliği‘nden önceki olayları, hatta genç Aragorn’un yaşadıklarını konu alacağını duyurduğunda filmlerin ve kitapların hayranlarını aldı bir endişe. Yeni aktör aynı başarıyı gösterebilecek miydi? O da bu role Mortensen kadar yakışacak mıydı?

- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde Collider muhabirlerinden biri Viggo Mortensen’le bir röportaj gerçekleştirirken işte tam olarak bu soruları sormuş kendisine. Ve dizide Aragorn rolünü oynayacak genç aktöre neler tavsiye edeceğini öğrenmek istemiş. Mortensen ise soruya şu cevabı vermiş:
“Yüzüklerin Efendisi’ni, o koca kitabı derinlemesine okumasını tavsiye ederim. Sadece bununla da kalmayıp İskandinav mitolojilerinden bazılarını da okumalısınız. Böylece Tolkien’in kitapları yazarken bu bilgilere nereden ulaştığına dair bazı ipuçları yakalayabilirsiniz. Sigurd the Dragon Slayer ve Volsunga Destanı gibi. Bunları okuyun. Ek olarak birkaç Akira Kurosawa filmi izlemenizi de tavsiye ederim.”
Ünlü oyuncu bunun yanı sıra Yüzüklerin Efendisi filmi ekibine nasıl katıldığını ve role bürünme süreci içerisinde yaşadığı zorlukları da anlatmış. Sizin de bilebileceğiniz gibi Mortensen ekibe katılmadan önce yönetmen Peter Jackson aslında genç oyuncu Stuart Townsend‘la anlaşma sağlamıştı. Hatta onu ekibin geri kalanıyla birlikte Yeni Zelanda’ya götürmüş, iki ay boyunca eğitim vermiş ve bir-iki sahnede oynatmıştı bile. Ancak çok geçmeden hata yaptığını, Townsend kadar genç birinin Aragorn rolünü kaldırmadığını fark etmiş ve onu “kasabasına geri yollamıştı.” Ardından Viggo Mortensen apar topar kadroya dahil edilmişti.
“Yüzüklerin Efendisi kadrosuna başka bir oyuncunun yerine katılmıştım. Çekimlere çoktan başlamışlardı. Üstelik sadece çekimler olsa iyi, aylardır rollerine çalışıyor ve konuşma şekillerini, Elfçeyi, kılıç kullanmayı ve at binmeyi öğreniyorlardı. Açıkçası rolü kabul ettiğim için biraz korkmuştum. Yolculuğu 13 saat sürecek bir uçaktaydı ve hayatımda daha önce hiç okumadığım bir kitaba bakıyordum. […]

- Reklam -

“Neyse ki ilk çekimlerim aksiyon sahneleriyle ilgiliydi ve hiç diyalog yoktu. Kılıç dövüşü gibi şeyler. Böylece konuşmaya başlamadan önce yeterince pratik yapacak zaman buldum. İdeal bir durum değil fakat oğlum bu rolü almam için çok ısrar etmişti. O zaman 11 yaşındaydı ve rolü kabul etme çılgınlığıma o sebep oldu. Bunu yaptığıma çok memnunum elbette. Bana bir sürü kapı açtı ve o üç filmi çekerken çok eğlendik.”
Amazon’un çekeceği dizinin konusuyla ilgili detaylar hâlâ muğlaklığını koruyor. Bununla birlikte Yüzük Kardeşliği‘nden öncesini konu alacağı ve Tolkien Derneği ile HarperCollins’in de yapımda yer alacağı kesinleşmiş durumda. Dizinin çekimlerinin iki yıl sürmesi ve en iyi ihtimalle 2020’de, en geçse 2021’de ekranlarda olması bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Cidden, bu dizinin başarılı olacağına inanan var mı içinizde?
    Genç Aragorn’un maceraları… Söylemek bile içimi acıtıyor.
    Sırf bu şaklabanlıktan uzak durabilmek için C. Tolkien’ın vakıftan ayrıldığını da unutmayalım.
    Oradaki akbabalara da bir çift sözüm olacak. Pis, para kokulu, vahşi ellerinizi hayatımızın güzel anlarından çekin. Unutmayın ki, eğer bu konuda söylenecek birşeyler olsaydı Tolkien yazardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tuyap fuar ust

37. Uluslararası İstanbul Tüyap Kitap Fuarı Başlıyor

matt smith palpatine star wars

Doctor Who’nun 11. Zaman Lordu Matt Smith, Star Wars’un Yeni Filmine mi Hazırlanıyor?