in

Village of The Damned Dizi Uyarlaması Geliyor

John Wyndham’ın The Midwich Cuckoos kitabı dizi oluyor. Daha önce Village of the Damned adı ile beyaz perdeye gelen yapımın hazırlıkları başladı.

Village of The Damned
- Reklam -
- Reklam -

David Farr, The Night Manager ve Hanna dizilerinin yazarı, The Midwich Cuckoos kitabını dizileştirecek. Roman en çok 1995’teki film uyarlaması Village of the Damned ile biliniyor. Kitap küçük bir kasabadaki kadınların tamamının aynı gece hamile kalıp telepatik yeteneklere sahip ürkütücü bebekler doğurmasını anlatıyor.

The Midwich Cuckoos kitabının konusu şöyle:

“26 Eylül gecesinden sonra doğurma yaşına gelmiş bütün kadınlar hamile kalır, hepsi aynı anda doğurur duygusuz gözlü, birbirine benzer çocuklarını. Bu çocuklar doğumdan zihin güçlerine ve zekaya sahiptirler. Birlikte durdurulamaz bir güç haline gelirler, her şeyi yapmaya kabil ve işlerine yarayacak diğer insanlarla işbirliği içinde. Midwich’te olan tuhaflıklar dünyada mutlak hakimiyet kurmak isteyen bir üstün ırkın tohumlarını ekmektedir.”

- Reklam -

The Midwich Cuckoos

The Midwich Cuckoos 20. yüzyılın önemli İngiliz bilimkurgu yazarlarından John Wyndham tarafından yazıldı. Dizi çıkmadan okumak isteyenler için de Delidolu Yayınları’ndan çıkan Midwich’in Guguk Kuşları adlı bir çevirisi var.

Village of The Damned Daha Önce Sinemaya Uyarlanmıştı

Roman ilk olarak 1960’da Village of the Damned adıyla sinemaya uyarlandı. 4 yıl sonra Children of the Damned adıyla bir devam filmi geldi. 1995’te yine Village of the Damned adıyla bir kez daha beyaz perdeye taşınan eserin bu uyarlamasını John Carpenter yönetti ve başrollerinde 70’lerin Superman’ı Christopher Reeve ile Cheers dizisinin yıldızı Kirstie Alley oynadı.

Village of The Damned dizisi

- Reklam -

Yeni uyarlamayla ilgili David Farr’ın yazacağı dışında çok bir bilgi yok. Roman ve 1960’ta çıkan film Birleşik Krallık’ta geçiyor; 1995 yapımı Carpenter filmiyse ABD’de. Yazar Farr Britanyalı olduğu için yeni uyarlamanın da yurdunda yer alması muhtemel. Dizi günümüzde mi yoksa roman gibi 50’lerde mi yer alacak, ilerleyen günlerde öğreneceğiz. Dizinin hangi kanalda yayınlanacağına dair de net bir bilgi olmasa da Farr’ın son dizisi Hanna gibi Amazon Prime Video’da yayınlanması olası.

İlk sezonu 8 bölüm olarak planlanan dizi ITV Studios tarafından çekilecek ve yapımcılık koltuğunda Marc Samuelson oturacak.

Migwich’in Guguk Kuşları’nı okudunuz mu? Ya da uyarlaması Village of the Damned’i izlediniz mi? Eserlerle ilgili düşünceleriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Fallout Dizi Oluyor: Westworld Yapımcıları Amazon ile Anlaştı

Kaynak: Slash Film

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nöropolis - Eylül Doğramacı | Çevirmenin Çemberi

Nöropolis – Eylül İdemen Doğramacı | Çevirmenin Çemberi

The Protector

Hakan: Muhafız 4. Sezon Netflix’te Yayında: Final Bölümleri Sizlerle