in

Aleister Crowley’den “Yasa Kitabı Ve Yalanlar Kitabı” Raflardaki Yerini Alıyor

“Dünyanın En Kötü Üne Sahip Adamı” sıfatını kazanan Aleister Crowley’nin Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı isimli iki eseri tek cilt hâlinde İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık serisine katılmaya hazırlanıyor.

yasa kitabi yalanlar kitabi ust
- Reklam -
- Reklam -

Yaşadığı hayat ve karakteriyle popüler kültürde yer edinmiş, Ozzy Osbourne tarafından adına şarkı yazılmış, “Dünyanın En Kötü Üne Sahip Adamı” sıfatını kazanmış, YouTube’ta adına onlarca video yapılmış İngiliz okültist ve yazar Aleister Crowley’nin Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı isimli iki eseri Karanlık Kitaplık serisinin en yeni üyesi olarak raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. İthaki’nin tüylerimizi diken diken eden serisinin bu en yeni üyesi gerek yazdıklarıyla, gerek kişiliğiyle arkadaş ortamlarının vazgeçilmez sohbet konusu olacak gibi.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle:
yasa kitabi yalanlar kitabiYirminci yüzyılın en tartışmalı şahsiyetlerinden biri olan İngiliz okültist Aleister Crowley pek çoklarına göre sahte bir peygamber hatta bir şarlatanken, belirli bir kesim için ise bir yol göstericiydi. Kurduğu Thelema diniyle müritler toplayan yazar, sıradışı büyü öğretileri ve dini ritüelleriyle yaşamış en büyük okültistler arasında kendine yer buldu. Crowley’nin tam manasıyla nasıl bir insan olduğunu söylemek mümkün olmasa da “Dünyanın En Kötü Şöhretli Adamı” lakabını hak edecek işler yaptığı yadsınamaz.

Bu edisyonda Crowley’nin felsefesinin temelini oluşturan iki kitap birlikte yayımlanıyor. Üç bölümden oluşan Yasa Kitabı’nda Crowley, kendisine Kahire’de Aiwass adındaki kutsal bir varlık tarafınca dikte ettirildiğini iddia ettiği kuralları yazıya döküyor. Yalanlar Kitabı’nda ise Kabalistik öğretideki karşılıklarına göre numaralandırılan; talimatlardan, şiirlerden ve ritüellerden oluşan 91 maddelik metinler bir araya geliyor. İki kitaba da Crowley’nin yıllar sonra eklediği açıklayıcı yorumlar ve tefsirler eşlik ediyor.

- Reklam -
- Reklam -

“Aleister Crowley, 20. yüzyılın en büyük büyücüsüdür.”
–Alan Moore
224 sayfalık kitap Barış Tanyeri’nin çevirisiyle 18 Ocak’ta raflardaki yerini alacak.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

philip k dick awards ust

2018 Philip K. Dick Ödülü’nün Adayları Açıklandı

marvel 2019 filmler

Süper Kahraman Furyası Sürüyor: Marvel’ın 2019’da Yayınlanacak Tüm Film ve Dizileri