in

Ödüllü Bilimkurgu “Adalet”in Son Halkası “Merhamet” Bizlerle!

Arthur C. Clarke ve Hugo Ödüllü yazar Ann Leckie’nin efsane serisi, üçüncü ve son kitap olan Merhamet ile sona eriyor. Hem de ne son.

merhamet ust
- Reklam -
- Reklam -

E hani konfetiler?

Son derece özgün bir bilimkurgu romanı olan Adalet, Kayıp Rıhtım takipçileri arasında özel bir yere sahiptir. Bilimkurguya kattığı yeni tat ve beyin jimnastiği yaptıran yapısıyla bizleri kendine esir etmeyi başarmıştı. Şimdiyse Adalet ile başlayan, Kudret ile devam eden seri üçüncü ve son kitap olan Merhamet ile nihayete eriyor.

Bugün yayımlanan kitap aynı zamanda serideki mihenk taşı da olacak. Elbette son olması pek çok şeyi açıklığa kavuşturacağının işareti; ancak Adalet ile aklımızı başımızdan almış, Kudret ile olaylara pek yeni bir şey katmayıp kimi soru işaretlerini güçlendirmişken Merhamet ile birlikte deyim yerindeyse öldürücü darbeyi vuracak. Özellikle Kudret‘i beğenmemiş olanlar onun nasıl da Merhamet için bir geçiş tabanı oluşturduğunu bu kitapla birlikte görebilecekler.

- Reklam -

Önce İmparatorluğa Adalet Gelecek, denmişti. Sonra İmparatoluğun Kudretinden Sakının, dendi. Son kitaptaysa İmparatorluk Merhamet Etmez sloganı karşımıza çıkıyor.

O zaman tanıtım metnine birlikte göz atalım:

Adalet ile başlayan üçlemenin sonu…merhamet

- Reklam -

Bir zamanlar Toren’in Adaleti binlerce bağılıyla galaksiye korku salan bir uzay gemisiydi. Şimdi ise Kalr’ın Merhameti’nin kumandanı olarak intikam için son savaşını veriyor.

“Leckie, Iain M. Banks ve C. J. Cherryh’nin varisi olmaya aday.”
-Elizabeth Bear, Hugo ve John W. Campbell ödüllü yazar-

“Bu üçlemeyi okumadıysanız kesinlikle okumalısınız. Ann Leckie’nin sosyopolitik uzay operası, uzak galaksilerde lazer savaşı yapan uzay gemilerine yeni bir soluk getiriyor.”
-NPR Books-

“Ann Leckie’nin üçlemesi, bir bilimkurgu klasiği olarak yıllarca okunacak.”
-Library Journal-

“Soluk kesen, muhteşem bir eser.”
-Publishers Weekly (Starred Review)-

“Merhamet, umut veren üçlemenin görkemli sonu.”
-RT Book Reviews-

İthaki Yayınları tarafından bizlerle buluşturulan kitabın çevirisi, serinin en başından beri olduğu gibi sevgili Yaprak Onur‘a ait. Ona ve titiz çalışmasına bu kitapta da güvenimiz tam.

Böylece bir efsane daha son buluyor. Ne mutlu ki dünyada bu denli ses getirmiş bir seri yarım kalmadı ve biz onu bütünüyle okuyabildik.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Munchkin ipuçları

Munchkin: Oynarken Aklınızda Bulundurmanız Gereken 5 İpucu!

sefer ust

Murat Başekim’den Yeni Bir Roman: Sefer