in

Diskdünya’da Sıradaki 2 Yeni Kitap ve Tiffany Sızı Yeni Kapakları Belli Oldu

Delidolu etiketiyle yeniden Diskdünya’da sıra Muhafızlar! Muhafızlar! ve Piramitler’de. Tiffany’nin yeni kapakları da belli oldu.

Disk Dunya Yeni Kapaklar
- Reklam -
- Reklam -

Tudem Yayın Grubu‘nun güz dönemi kataloğu yayına girdi ve beraberinde pek çok süpriz de getirdi. En küçük yaş grubuna hitap eden Uçan Balık‘tan Tudem’in yetişkin kolu olan Delidolu‘ya kadar, yayın grubunun tüm markalarının içinde toplayan bu katalog, bize Diskdünya ile ilgili harika haberler veriyor.

Niran Elçi‘nin çevirisiyle yeniden çevrilen Diskdünya’da, katalogdan öğrendik ki, sıra Muhafızlar! Muhafızlar! ve Piramitler adlı serinin en komik iki kitabında. Hatta bundan böyle serinin editörü olarak bizlerle olacak olan Ümit Mutlu‘ya göre, Piramitler tüm Diskdünya’daki en komik kitap. Biz kendisinin yalancısıyız!

Bu iki kitap da yine daha önce İthaki Yayınları tarafından basılmış, ancak baskısı çoktan tükenmiş eserlerden. Hatta hazırladığımız dev Diskdünya Yeniden Basımlarında Nereye Geldik? rehberinde serinin yeri ve hangi alt seriye bağlı olduğundna bahsetmiştik.

O zaman tanıtımları gelsin!

- Reklam -

Muhafızlar! Muhafızlar!

Ejderhaların gittikleri yer şudur:muhafizlar
Dururlar…
Ölü değil, uykuda değil. Beklemezler, çünkü beklemek beklenti demektir. Muhtemelen aradığımız sözcük…
… uyuşuk.
Ve kapladıkları uzam normal uzam gibi olmasa da, iyice sıkıştırılmışlardr. Orada bir pençe, bir tırnak, bir pul, bir kuyruğun ucuyla kaplanmış olmayan tek bir santimetreküp yoktur, bu yüzden yarattığı etki o hileli çizimlerdeki gibidir; gözyuvarlarınız sonunda, herhangi iki ejderin arasındaki boşluğun aslında başka bir ejder olduğunun ayırdına varır.
Akla, bir konserve dolusu sardalyayı getirirler; eğer sardalyaların dev gibi, pullu, gururlu ve kibirli olduğunu düşünüyorsanız tabii.
Ve muhtemelen orada bir yerlerde, bir anahtar vardır.

Piramitler

piramitlerBabası tarafından bir zenaati olsun diye Ankh-Morpork’un meşhur Katiller Loncası okuluna gönderilen Teppic, mezun olduğu gün babası ölünce apar topar Güneş Krallığı’na döner. Döner dönmesine ama, firavunluğun f’sinden haberi yoktur.

İlk iş olarak, babası, için bütün piramitleri gölgede bırakacak bir piramit yaptırması gerekecektir.
Bir yanda bitmek bilmez ayinler, değişimden ödü kopan çılgın rahipler, kutsal timsahlar, dik kafalı cariyeler ve yürüyen mumyalar ordusu, diğer yanda yeni mezun bir katil ve yüksek matematik dehası bir deve…
Gelelim Tiffany Sızı‘da olanlara.

cobanin_taci_kapak

Bizzat Delidolu Kitap‘ın açıkladığına göre, daha önce Tudem‘den çıkan Tiffany Sızı’nın 4 kitabı, bu defa yeni kapaklarıyla birlikte Delidolu markasına transfer olacaktı. Tarihler eylül ayını gösterdiğinde yeni kapaklarla karşımızda olacaklardı. Şimdi eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde. aynı katalog bize Tiffany’nin yeni kapaklarını da gösteriyor!

- Reklam -

Yeni kapakları da hemen aşağıda görebilirsiniz.

geceye_burunecegim gokyuzu_dolu_sapka kis_ustasi

Diskdünya adına güzel gelişmeler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Ne mutlu bize! Dileriz Delidolu ailesi bu tempoyu hiç düşürmez de Pratchett’ın bu muazzam külliyatının her bir parçasına (tam 41 adet!) kavuşmuş oluruz.

kucuk_ozgur_adamlar

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

piksel ust

Seçkide Seksen Yedinci Ay

Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması

Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu