Frederick Litchfield imzalı En Eski Zamanlardan Günümüze: Eşyanın Resimli Tarihi kitabı raflardaki yerini aldı. Eser dilimize Karakarga Yayınları tarafından kazandırıldı.
How to collect old furniture, Illustrated History of Furniture, Pottery & porcelain ve a guide to collectors gibi araştırma kitapları ile tanınan yazar Frederick Litchfield ilk defa Türkçede.
Orijinal adı Illustrated History of Furniture olarak kitap ilk olarak 1892 yılında yayımlandı. Roma‘dan Asya’ya, Rönesans’tan Fransız Devrimi’ne kadar coğrafyalar ve kuşaklar ötesinde eşyanın izini süren eser; barındırdığı fotoğraflarla da dikkat çekici bir arşivi işaret ediyor. Çalışmada kullanılan görseller, dönemin müzelerinden ya da farklı farklı kişilerden özenle izin alınarak derlenmiş.
Kitabın son sözünde bu eserin koleksiyonerler ya da evini döşemek isteyenler için bir rehber olmadığının altı çiziliyor. Yine de tasarımda ve modada görülen değişimleri takip etmek isteyenlere ciddi bir fikir verebileceği düşüncesi hakim.
Eşyanın Resimli Tarihi – Frederick Litchfield | Arka Kapak Tanıtımı
Frederick Litchfield’in ilk kez 1892 yılında yayımlanan ikonik kitabı nihayet Türkçede.
Eşyanın Resimli Tarihi kutsal kitaplardan, medeniyetin en eski zamanlarından Roma’ya, oradan Asya ve Uzak Doğu’ya, Rönesans’a ve Fransız Devrimi’ne kadar uzanan baş döndürücü bir “tarih boyunca mobilyalar” yolculuğuna çıkarıyor. Yeni başlayanlar ve meraklıları için bugün evlerimizde kullandığımız ev eşyalarının; koltuğun, yemek ya da çalışma masasının, döşemelerin ve süslemelerin tarih içindeki değişimine dair tatmin edici bir panorama sunuyor.
İçindeki 400’den fazla çizimle Eşyanın Resimli Tarihi, konuyla ilgisi olsun olmasın her iyi okurun kitaplığında bulundurmaktan büyük keyif alacağı bir kaynak kitap. Mobilyanın tarih içindeki değişimi ve her dönemin hâkim trendleri, dekorasyon modasına yön veren isimler ve akımlar, Litchfield’in kendine özgü üslubuyla bir asırdan fazla bir zaman sonra günümüze Seda Ateş’in özenli çevirisiyle ulaşıyor. Yazarın didaktik olmaktan uzak üslubu ve sözkonusu dönemlerin politik, kültürel ve sosyal hayatındaki değişimleri aktarmaktaki yetkinliği Eşyanın Resimli Tarihi’nin bugün de konunun meraklıları için bir başucu kitabı olmasının en önemli nedeni.
Toplamda 376 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Seda Ateş, editörlüğünü Seçil Epik üstleniyor. Yayın koordinatörü koltuğunda ise Mesud Ateş var.
Frederick Litchfield ve Eşyanın Resimli Tarihi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!