in

Brendan Duffy’nin Fırtınalar Kralı Kitabı Çıktı

Yazar ve editör Brendan Duffy’nin kaleme aldığı gerilim türündeki Fırtınalar Kralı romanı, Çınar Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Brendan Duffy
Brendan Duffy
- Reklam -
- Reklam -

Orijinal adı The Storm King olan ve ilk defa 2018 yılında yayımlanan kitap; Çınar Yayınları etiketiyle ve Fırtınalar Kralı adıyla Türkçe olarak raflardaki yerini almış durumda.

Brendan Duffy, oldukça genç bir yazar. Toplamda 2 kitabı bulunan ve New York’ta yaşayan Duffy aynı zamanda editörlük yapmakta. Fırtınalar Kralı, yazarın ikinci kitabı. Duffy, Refinery29 platformunun 2015 yılında yayımladığı Bilmeniz Gereken 21 Yeni Yazar listesine de girmiş isimlerden.

Fırtınalar Kralı, Polisiye ve Gerilim Türlerini Birleştiriyor

Hem gerilim hem de polisiye unsurlarını birleştiren bir kitap olarak tanımlanan Fırtınalar Kralı; Nate McHale adlı gencin geçmişiyle yüzleştiği bir macerayı konu alıyor. Çocukken ailesiyle geçirdiği kazadan sonra yaşadığı kasabada başına gelenler, kasabayı terk ettikten on dört yıl sonra gençliğiyle ilgili yüzeye çıkan sırlar, Fırtına Kralı olarak anılan Nate’in düşmanlarıyla tekrar bir araya gelmesini zorunlu kılıyor.

- Reklam -

Publishers Weekly’nin dil işçiliğini çok iyi bir şekilde gerçekleştiren ve iyi bir gerilim olduğunu söylediği 488 sayfalık kitabın çevirisi Seda Çıngay Mellor’a ait. Kitabın editörlüğünü de Yankı Enki üstleniyor.

- Reklam -

Yazarın ikinci kitabı olan Fırtınalar Kralı birçok kesimden farklı yorumlar almış durumda. USA Today, romanı gerilim ve polisiyenin yanı sıra korku, tarihsel kurgu, eski moda cinayetleri içeren gizem dolu bir macera olarak tanımlıyor.

Yazar ve editör Brendan Duffy’nin aynı zamanda 2015 yılında yayımladığı House of Echoes adında başka bir romanı daha bulunuyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bitki

Bir Bitki İlk Defa Özçekim Yaptı

Fırtına Deprem

Şiddetli Fırtınaların Depremleri Tetiklediği Keşfedildi