in

Ünlü Bilimkurgu Yazarı Gene Wolfe, Kısa Hikâyelerden Oluşan Yeni Kitabı ile Geliyor

Bilimkurgu ve fantazi edebiyatının ünlü yazarı Gene Wolfe, kısa hikâyelerini içeren kitabı ile geliyor. Yazarın dergilerde unutulan öyküleri gün yüzüne çıkıyor.

Gene Wolfe Kısa Hikâyeleri
- Reklam -
- Reklam -

Tor/Forge Kitap’ın genel yayın yönetmeni Claire Eddy, Gene Wolfe imzalı kısa hikâyelerin toplandığı yeni bir derlemenin geleceğini duyurdu. The Virginia Kidd Agency ile büyük bir anlaşma gerçekleştirildi. Yazarın dergilerde kalan öyküleri okurla buluşmaya hazırlanıyor.

Wolfe’un zengin hayal gücünü yansıtan bilimkurgu ve korku türünde fantastik hikâyeler tekrar okuyucuyla buluşacak. Claire Eddy bu konuda şu ifadelerde bulundu:

“Gene Wolfe kitaplarının son editörü olarak, yeni hikâye derlemesi yayımlanacağı için çok mutluyum çünkü dergi arşivlerine ya da sınırlı sayıda basımlara çoğu kişi ulaşamıyordu. Sadece bilimkurgu ve fantastik türlerinin değil, aynı zamanda Amerikan edebiyatının ustalarından olan Wolfe’un olağanüstü hikâyelerinin yeni koleksiyonu üzerinde çalışıyor olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık.”

- Reklam -

The Virginia Kidd Agency yayın temsilcisi Vaughne Hansen ise şu yeni gelecek derlemeyle ilgili şunları söyledi:

“Gene’in hikâyeleri hazine değerinde. Daha önce bir araya toplanmamış hikâyelerden hangisinin yeni basımda yer alacağını seçmek ise işin en zor kısmı. Çünkü ‘en iyi’ olarak adlandırdığımız birçok hikâye var. Wolfe yüzünde gücenik ama memnun gülümsemesiyle bize ikilem dolu bakışlar atabilirdi.”

Gene Wolfe birçok kez Nebula, Dünya Fantazi ve SFWA (Science Fiction and Fantasy Writers of America) ödüllerine layık görüldü.

Gene Wolfe, Kısa Hikâyeleri Dışında Ödüllü Bilimkurgu Romanları ile de Tanınıyor

Gene Wolfe Kısa Hikâyeleri

- Reklam -

Yazdığı bilimkurgu hikâyeleriyle çağ aşan yazarın A Borrowed Man, devam kitabı Interlibrary Loan ve Kirkus Reviews En İyi Kurgu ödülü kazanan kitabı The Land Across kayda değer çalışmalarından. Dört kitaptan oluşan The Book of the New Sun serisi ise herkesçe başarısı kabul edilmiş en büyük çalışmalarından sayılıyor.

1931 ve 2019 yılları arasında yaşamış olan Gene Wolfe Dünya Fantazi Hayat Boyu Başarı, Nebula, John W. Campbell, İngiliz Fantazi ve the Prix-Tour Apollo ödüllerine layık görülmüş, 2007’de Science Fiction Hall of Fame’in resmi üyesi olmuştu. 2013’te ise SFWA Grand Master ödülünü kazanmıştı.

Gene Wolfe’un The Book of the New Sun serisinin ilk iki kitabı İşkencecinin Gölgesi ve Uzlaştırıcının Pençesi Kerem Sanatel’in Türkçe çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından basıldı. Serinin diğer kitapları olan The Sword of the Lictor ve The Citadel of the Autarch’ın çeviri tarihi ise henüz belli değil.

Gene Wolfe’un herhangi bir eserini okudunuz mu? Yazarın kısa hikâye derlemesi konusunda siz ne düşünüyorsunuz. Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Amusement Park Fragmanı George A. Romero kayıp film

George A. Romero’nun 1973 Tarihli Kayıp Filmi The Amusement Park’tan Fragman: Eskimeyen Dehşet

Leonardo da Vinci Head of a Bear

Leonardo da Vinci’nin “Head of a Bear” Çizimi Açık Artırmada: 16 Milyon Dolara Alıcı Bulabilir