in

James Branch Cabell İlk Defa Türkçede

İthaki Yayınları, Unutulmuş Fantastik Klasikler dizisi kapsamında James Branch Cabell imzalı Jurgen’i bizlerle buluşturuyor.

James Branch Cabell
- Reklam -
- Reklam -

Unutulmuş Klasikler’in (Forgotten Classics) gün yüzüne çıkması her zaman kıymetlidir. İthaki Yayınları da Unutulmuş Fantastik Klasikler dizisiyle Türkçedeki büyük bir eksiği doldurmak için yola çıktı.

Toplamda 10 kitaptan oluşacaklarını duyurdukları bu dizide, şimdiden üçüncü kitap için ön sipariş zamanı geldi bile.

J.R.R. Tolkien öncesi fantastik edebiyatın nasıl olduğunu anlamamızı kolaylaştıran, kimi zaman Tolkien’in ta kendisine ilham veren yazarları bir araya getiren dizide şimdi karşımızda James Branch Cabell var.

- Reklam -

1879 – 1958 yılları arasında yaşayan Amerikalı yazar Jurgen ile birlikte The Eagle’s Shadow, The Rivet in Grandather’s Neck gibi başka önemli eserler de kaleme aldı.

James Branch Cabell’ın Jurgen – Bir Adalet Komedisi adı altında raflara çıkmaya hazırlanan kitabı, otoritere karşı alaycı tutumu ve müstehcenlik suçlamaları nedeniyle çoğu zaman yasaklı eserlerden birisi olarak kaldı.

Mark Twain ve Neil Gaiman Gibi İsimlere İlham Oldu

Zamanla fikir özgürlüğünün simgelerinden birisi haline gelen roman, Neil Gaiman ve Terry Pratchett gibi usta yazarları etkiledi. Mark Twain ve Scott Fitzgerald’ın da saygısını hak etmeyi başardı.

- Reklam -

Orta yaşlı tüccar Jurgen’in maceralarını konu alan kitap, okurunu büyülü ülkelere, cennet ve cehenneme doğru yapılan bir yolculuğa davet ediyor.

Kral Arthur, Truvalı Helen ve Şeytan’ın karısı gibi mitolojik ögelerle bezenen eser; felsefi boyutuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

İthaki Yayınları Unutulmuş Fantastik Klasikler Serisi adı altında yayınlanan kitap Elif Kadriye Özkılıç tarafından dilimize kazandırıldı. Kitabı yayına hazırlayan isim Emirhan Burak Aydın. Editörlüğünü Alican Saygı Ortanca’nın üstlendiği romanda, kapak tasarımı Luca Tambasco’ya ait.

336 sayfalık kitap 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren raflarda olacak.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay

Ay Toprağından Oksijen Üretilebileceği Keşfedildi

Jungle Cruise

Jungle Cruise Filminden İlk Fragman Geldi