in

Amerikalı Yazar James Patterson, New York Times’ı “Çok Satanlar” Listesindeki Verileri Değiştirmekle Suçladı

James Patterson, New York Times’ın dünyaca ünlü “en çok satanlar” listesinde yer alan verilerin değiştirildiğini iddia etti.

James Patterson New York Times Çok Satanlar
- Reklam -
- Reklam -

James Patterson, Twitter hesabı üzerinden New York Times’ı “çok satanlar” verilerini değiştirmekle suçladı.

Amerikalı gerilim romanları yazarı James Patterson, yeni kitabı Walk the Blue Line’ın New York Times’ın “en çok satanlar” listesindeki birçok kitabı geride bıraktığın öne sürüyor.

Türkiye’de Kayıp Başkan, Alex Cross, Kıskaç, Cadı ve Sihirbaz ve Afrika Kaplanı gibi eserlerle tanınan Patterson; eserleriyle dünya çapında çoksatar olmuş bir isim.

- Reklam -

76 yaşındaki yazar sosyal medya hesabında paylaştığı bir mektupta New York Times’ı hedef aldı.

James Patterson Walk the Blue Line Yeni Kitap

Patterson, eski Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun kitabının satış miktarı konusunda şüphelerini dile getirerek başladığı tartışmaya şu şekilde devam etti:

“Önemli olduğuna inandığım ve ABD polisinin birinci ağızdan aydınlatıcı öykülerini içeren bir kitapla ilgili olarak yayıncımdan yakın zamanda gelen bir soruya, yalnızca ’ham’ satışlara dikkat etmediğinizi söyleyerek yanıt verdiğinizi anlıyorum.

“Bu sanıyorum ki değiştirilmiş türden satışları tercih ettiğiniz anlamına geliyor. Ülkedeki kitapçıların ve yayınevlerimizin yıllardır bildiği ve kanıtlayabildiği gibi – listeleriniz çoğu zaman istatistiksel olarak -makul olanı geçtim- mümkün olanın da dışında.”

James Patterson’ın New York Times İddiaları Gazete Tarafından Yalanlandı

Yazar ayrıca New York Times’ın gönderdiği mektubu yayımlamayı reddettiğini de ileri sürdü. Patterson, Fox News’e verdiği bir röportajda listenin “bir nevi yalan haber” olduğunu da aktarmıştı.

30 kitabı aşan Alex Cross serisiyle tanınan Patterson’ın mektubuna gazetenin bir sözcüsü şu şekilde cevap verdi:

- Reklam -

“Bay Patterson’a endişelerini ciddiye aldığımızı ve en iyi hizmeti vermek için En Çok Satanlar listelerini derleme yöntemlerimizi her zaman gözden geçirdiğimiz yanıtını verdik.

“En Çok Satanlar listelerimiz, Amerika Birleşik Devletleri’nde satılanları en iyi şekilde temsil etmek için çok çeşitli perakendecilerden, her büyüklükten on binlerce fiziksel mağazadan ve çok sayıda çevrimiçi kitap satış sitesinden gelen verilerin ayrıntılı analizine dayanmaktadır.”

James Patterson New York Times Çok Satanlar Listesi

Sözcü ayrıca Patterson’ın kitaplarının listede 4.000 defadan fazla yer aldığını da sözlerine ekledi. New York Times’ın En Çok Satanlar listesi 1931 yılından beri haftalık olarak derleniyor.

James Patterson, yalnızca 2020 yılında tahmini olarak 80 milyon dolar kazanmıştı. Yazar aynı zamanda The New York Times’ın en çok satanlar listesinde en çok eseri bulunan yazar rekorunun da sahibi.

Patterson daha önce sosyal medya sitesi Facebook’un Messenger uygulamasına özel formatta yazdığı bir romanla gündeme gelmişti.

Siz New York Times’ın çok satanlar listelerine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Jason Momoa’lı Live Action “Minecraft” Filminin Vizyon Tarihi Açıklandı

Normal Sözlük: Kitap Hediyeli Katılımcı İnternet Platformu

Yazarlarına Kitap Hediye Eden Katılımcı İnternet Platformu: Normal Sözlük