in

Katilbot Günlükleri’nin İlk Kitabı “Tüm Sistemler Çöktü” Bizlerle

Martha Wells’in “Tüm Sistemler Çöktü” adlı Hugo, Nebula ve Locus ödüllü kısa romanı İthaki Yayınları aracılığıyla bizlerle.

tum sistemler coktu ust
- Reklam -
- Reklam -

Martha Wells’in Hugo, Nebula ve Locus ödüllerine layık görülen “Tüm Sistemler Çöktü” (All Systems Red) adlı bilimkurgu novellası İthaki Yayınları etiketiyle dilimize kazandırıldı. Şimdiye kadar dört kitabı yazılan Katilbot Günlükleri (The Murderbot Diaries) serisi de böylece Türkçede başlamış oldu.

Uzay yolculuğunun yapıldığı bir gelecekte, gezegen araştırma görevlerinin Şirket tarafından onaylanması ve araştırmada kullanılacak malzemelerin Şirket’ten kiralanması gerekmektedir. Araştırma takımları kendilerinin güvenliği için güvenlik androidleriyle beraber keşfe çıkmaktadırlar. Peki bu görev istenildiği gibi gidecek midir?

Gelin tanıtım bültenine birlikte bakalım:

tum sistemler coktuKalpsiz bir ölüm makinesi olarak tam bir başarısızlık abidesiydim. Uzay araştırmalarının kurumsallaştığı bir gelecekte, araştırmalarda kullanılacak tüm malzemelerin Şirket’ten kiralanması gerekmektedir. Buna, araştırma yapacağınız gezegene gitmek için kullandığınız uzay gemisinden, sizi koruması için gönderilen GüvBirim androidi de dahil.

- Reklam -

Uzak bir gezegende, yüzey testi yapan bir grup biliminsanına da kendine “Katilbot” diyen ve kendi idari modülünü hacklediği için bilinç kazanmış bir GüvBirim androidi kiralanmıştır. İnsanlardan çekinen ve dikkatleri üzerine çekmek istemeyen Katilbot’un tek yapmak istediği görevini başarıyla yerine getirip insanların onu rahat bırakmasıdır.

- Reklam -

Ancak komşu bir araştırma ekibinden haber alınamadığında gerçeği ortaya çıkarmak Katilbot’a kalacaktır.

Katilbot Günlükleri, Tüm Sistemler Çöktü ile başlıyor…
128 sayfadan oluşan bu novella Cihan Karamancı çevirisiyle raflardaki yerini aldı bile. Keyifli okumalar.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlgimi çekti ve listeme aldım. :smiley:

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    128 sayfamı ciddi olamasınız? Hiç değilse 350 sayfa olsaydı.

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    E kısa roman bu. Kadın o kadar yazmış. Ne yapsınlar, kafalarından bölüm mü eklesinler? :slight_smile: Fiyatı da ona göre belirlenmiş zaten, 15 lira.

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    300 boş sayfa eklenebilirdi… 128 çok az, okumam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers endgame hayran fragmani

Avengers: Endgame Filmine Hayran Yapımı Fragman

gokyuzumuzdu okyanus ust

Patrick Ness’in Yeni Kitabı “Gökyüzümüzdü Okyanus” Raflarda