in

Kefensizler Mezarlığı: Kayahan Demir’in Korku ve Gerilim Romanı Raflarda

Kayahan Demir imzalı Kefensizler Mezarlığı raflardaki yerini aldı. Korku ve gerilim türündeki roman, Portakal Kitap etiketiyle çıktı. | ÖN OKUMA

Kefensizler Mezarlığı - Kayahan Demir
- Reklam -
- Reklam -

Kefensizler Mezarlığı raflardaki yerini aldı. Kayahan Demir imzalı korku gerilim romanı, kültürel tarihi uzay bilimiyle buluşturuyor.

Pera Palas’ta Gölge Oyunu, Hafıza Koleksiyoncusu, Korku Kampı, Ölüm Şifresi ve İstanbul Portresi gibi eserleriyle tanınan Kayahan Demir, yenilenmiş baskısı ile Kefensizler Mezarlığı’nı bir kez daha okurlarının beğenisine sunuyor. İlk olarak 2016 yılında Carpe Diem Yayınları’ndan çıkmış olan roman, yeni kapak tasarımı ve gözden geçirilmiş haliyle Portakal Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Daha çok korku ve polisiye türündeki eserleriyle tanıdığımız Kayahan Demir’in kaleme aldığı Kefensizler Mezarlığı, 2018 Kayıp Rıhtım Okur Anketi’nde de En İyi Korku Romanı dalında ikincilik elde etmişti. Eser, basılı bir şekilde yayımlandan önce Wattpad’de yayımlanmış ve 100 binin üzerinde bir okunma sayısına ulaşmıştı.

- Reklam -

Kitabın arka kapak yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Kefensizler Mezarlığı – Kayahan Demir | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kefensizler Mezarlığı - Kayahan Demir

Hayatta hiçbir gayesi kalmayan insanın durumu, otopsiye girmeyi bekleyen bir cesedin durumundan farksızdır.

Astronomi öğrencisi dört genç, eski rasathaneyi görmek için katıldıkları Harran gezisinde terk edilmiş bir evle karşılaşır. Yıllardır saklı kalan bir dizi mektup ve esrarengiz bir günlük bu evde gün yüzüne çıkacakları günü beklemektedir. Bulduklarını hevesle, biraz da korkuyla kurcalamaya başlayan gençler, kendilerini geçmişteki bir dizi esrarengiz olayı aydınlatmaya çalışırken bulurlar. Bu kâbustan kurtulmanın tek yoluysa geçmişle yüzleşmektir, ancak bunun için önce sadece geceleri ortaya çıkan lanetli Kefensizler Mezarlığı’nın içinden geçecek ve mezarlığın sakinleriyle tanışacaklardır.

Hafıza Koleksiyoncusu, İstanbul Portresi, Gölge Oyunu gibi sevilen romanların yazarı Kayahan Demir’den kültürel tarihin uzay bilimiyle birleştiği, gerilim ve maceranın ustalıkla bir araya geldiği sürükleyici bir roman…

- Reklam -

“Elinizde bir roman ve siz bu romanın yazarını kıskanıyorsunuz. Yumuşacık gri-beyaz renkli bir kil çamuruna sessizce çok güzel şekil veren bir heykeltıraş gibi yazan bir yazarı… Matematik-Astronomi
eğitimi alıp edebiyatı şekillendiren bir yazarı kıskanıyorsunuz! Okuyun ve kıskanın!”

A. Talât Saygaç, İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Profesörü

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şanlıurfa-Harran, Ulu Camii ve Harran Rasathanesi’nin kültürel tarihini, bilim tarihiyle birleştirerek hem bulunduğumuz coğrafyanın kültürel miraslarının önemine değiniyor hem de astronomi ve uzay bilimleriyle ilgili öğretici kavramlara yer veren Kefensizler Mezarlığı, 7 Aralık 2021 itibarıyla kitapçılarda ve çevrim içi kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Kefensizler Mezarlığı Dizisi de Yolda

Bununla birlikte romandan uyarlanan ve aynı isimle ekranlara gelecek olan bir dizinin hazırlandığını da duyurmuş olalım. Kanal D Digital ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan dizinin yönetmenlik koltuğunda Çocuklar Duymasın ve Dadı gibi birçok projenin yönetmenliğini yapmış Günay Köker oturacak. Mehmet Elçi,’nin yapımcılığını üstlendiği maceranın senaristliğini ise Yunus Elçi yapacak. Kefensizler Mezarlığı dizisinin danışmanları arasında Barbaroslar ve Payitaht Abdülhamid dizlerinde de katkıları bulunmuş olan Ertan Özyiğit’in yapması planlanıyor.

Sizler daha önce Kayahan Demir’in kitaplarını okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Kefensizler Mezarlığı’nın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Altın Küre Adayları

2022 Altın Küre Ödülleri’nde Adaylar Belli Oldu: Golden Globes Rüzgârları Esmeye Başladı

Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler - Richard Sugg | Haftanın Kitabı #201

Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler – Richard Sugg | Haftanın Kitabı #201