in

Kilit: Toprakla Ateşin Kavgasında İnsanoğlunun Hikâyesi

Yaşar Özdemir imzalı “Kilit” raflardaki yerini aldı. Toprakla ateşin kavgasında farklı cephelere bölünmüş insanların macerası için hazır olun!

Kilit - Yaşar Özdemir
- Reklam -
- Reklam -

Yaşar Özdemir, Kilit adlı ilk romanıyla okurları yeni bir kurguya davet ediyor.

Yazarın ilk kitabı olan Kilit, aynı zamanda üçleme olarak okuyacağımız bir serinin de ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Feniks Kitap etiketiyle geçen ay raflardaki yerini almaya başlayan roman; yazarın yaptığı detaylı araştırmaları kurgusal bir dünyaya uyarlamasını konu alıyor.

Eserde insanoğlunun tarihi kadar eski, kadim bir mücadelenin öyküsü asırlar öncesinden alınıp; günümüze dek taşınıyor. Fantastik ve biraz da bilimkurgu öğelerini içeren romanda gelişen teknoloji, büyük yıkımlara yol açan savaşlar, değişik medeniyetler bulunuyor. Ancak insan, aynı insan! Toprakla ateşin kavgasında farklı cephelere bölünmüş; hırs ve acımasızlıkla sadece doğaya değil kendi ırkına da üstünlük sağlamak için durmadan kendini geliştiriyor.

- Reklam -

Kilit – Yaşar Özdemir | Arka Kapak Yazısı

En yoksulundan en zenginine kadar, insanoğlunun tamamını çarkları arasında çeviren bir düzen hayal edin. Çalıştığınız kurumdan kredi çektiğiniz bankaya, çocuğunuzu gönderdiğiniz okuldan tedavi olmaya gittiğiniz hastaneye, evlerinizin başköşesindeki televizyon kanallarına; hatta saksıya ektiğiniz bitkiye kadar hayatlarınızın tüm unsurlarına sızmış bir düzen… Öyle ki, çoğu kez anlam vermekte zorlandığınız çatışmalardan tarihin seyrini değiştiren büyük savaşlara kadar şiddetin dahi her türlüsünü kontrol edebilen bir düzen. Evet, ‘yeni dünya düzeni’… Böyle bir senaryonun içinde, özgür olduğunuza inandırılmış olmaktan daha iç acıtıcı ne olabilir?..

İşte Kilit, böylesi bir düzen’in çarkları arasında ezilmemek için direnen, dünyanın farklı yerlerinde olmalarına rağmen yolları kesişen, geçmişte düzen’in dehşeti ile yüzleşmiş bir grup insanın mücadelesini gözler önüne seriyor. Bu mücadelede hedef nettir: İnsanlık tarihi kadar eski ve amansız bir kavgada ateşin toprağı alt etmesini önlemek!..

Kilit’te bahsi geçen kişi ve olaylar hayal ürünü olmakla beraber unutulmamalıdır ki var olan her şey gibi hayal gücünün de bir sınırı vardır.
Kilit - Yaşar Özdemir

Roman tempolu kurgusu içinde kriptoloji, tarih, sanat ve dünya siyaseti gibi konulara değiniyor ve bazı bilgiler veriyor. Aynı zamanda bahsi geçen mücadelenin günümüzdeki figürleri hakkında özel ipuçları paylaşıyor.

- Reklam -

Kilit günümüz hayatlarının birbirine nasıl bağlı olduğun farklı bir dünya kurgulayarak gösteriyor. Dünyanın dört bir yanında birbirinden habersiz hayatların şifreli bir mesajın çözülmesi ile birlikte bir araya gelmesini konu alan roman raflardaki yerini çoktan aldı bile.

Editörlüğünü Murat Sukan’ın üstlendiği kitabın grafik tasarımını Tuğrul Akman yaptı. Toplam 408 sayfadan oluşan kitabın ayrıca yeni açılmış bir Instagram sayfası da bulunuyor. Kilit, Anahtar ve Kapı romanlarına ait güncellemelerin sunulacağı hesaba buradan göz atabilirsiniz.

Son olarak kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsına da BURADAN ulaşabilirsiniz.

Peki ya sizler Yaşar Özdemir’in ilk kitabı olma özelliği taşıyan Kilit’in konusunu nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Sergüzeşt-i Kalyopi: 1873 Tarihli Edebiyatımızın İlk Macera Romanı Latin Harflerinde!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

No Time to Die Yeni James Bond Filmi

No Time to Die Vizyon Tarihi Tekrar Ertelendi: Yeni James Bond Filmi Ufukta Gözükmüyor

spotify erişim engeli rtük

Spotify, Erişim Engeli İhtimali ile Karşı Karşıya: RTÜK’ten Uyarı