in

Dylan Thomas Ödüllü Patricia Lockwood’un “Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok” Türkçede

Patricia Lockwood imzalı “Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok” okurla buluşuyor. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok - Patricia Lockwood
- Reklam -
- Reklam -

Patricia Lockwood’un ödüllü kitabı Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok raflardaki yerini alıyor. Kitap, İthaki Yayınları’nın Modern Serisi kapsamında yayımlanıyor.

1982 yılında doğan Amerikalı yazar ve şair Patricia Lockwood, ilk romanını 2021 senesinde Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok ile adından söz ettirdi. Öncesinde 2017’de anı türündeki Priestdaddy ile Thurber Ödülü’ne layık bulundu. Motherland Fatherland Homelandsexuals adlı şiir kitabı 2014’te New York Times tarafından dikkat çeken eserler listelerine alındı. Lockwood 2019’dan beri The London Review of Books’ta editör olarak çalışıyor.

Orijinal adı No One Is Talking About This olan Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok kendi dilinde ilk defa 2021 yılında yayımlandı. Eesr, Kadınlar Kurgu Ödülü ve Booker Ödülü’nde adaylık alırken 2022 Dylan Thomas Ödülü’nün de sahibi oldu.

- Reklam -

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok, internet sonrası hayatı sorgulayan bir gözlem romanı olarak tanımlanıyor.

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok – Patricia Lockwood | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok - Patricia Lockwood

2022 Dylan Thomas Ödülü Kazananı

Yetişkinlik hayatının tamamını Proustvari bir tavırla, her gün, yatak-masasında yazı yazarak geçiren Patricia Lockwood, günümüzün önde gelen Amerikalı şair ve yazarlarından biri. Edebiyat dünyasında ses getiren eserlerinin yanında Twitter’da çizdiği profille de dikkatleri üzerine çeken Lockwood’un ilk romanı Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok ise Booker Ödülü ile Dublin Edebiyat Ödülü kısa listelerine giren, 2022 Dylan Thomas Ödülü’nü kazanan bir yapıt.

Sosyal medya paylaşımlarıyla öne çıkan bir kadın, hayranlarıyla tanışmak için dünyayı dolaşır. Portal olarak adlandırılan çevrimiçi dünyanın çivisi çıkmak üzeredir. Derken, annesinden gelen ailevi bir haber her şeyi altüst eder. Gerçek hayat ile dijital portalın giderek tuhaflaşan dünyası çatışırken, evrende iyilik, empati ve adaletin var olduğuna dair kanıtlarla karşılaşan kadın, maalesef bunların yokluğuyla da yüzleşecektir.

- Reklam -

Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok, internet sonrası hayatı sorgulayan, metaforlarla yüklü, duygusal olduğu kadar gerçekçi de olan bir gözlem romanı.

“Kimsenin Bundan Bahsettiği Yok” için Ne Dediler?

“Düzyazı şiir gibi okunabilecek, görkemli, içten, felsefi, zeki ve en nihayetinde de dokunaklı bir kitap.”  – New York Times

“Bu kitaba gerçekten hayranım. Patricia Lockwood tam anlamıyla eşsiz bir yetenek ve bu onun en iyi, en eğlenceli, en tuhaf ve en etkileyici eseri.” – Sally Rooney

Toplamda 168 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini daha önce Philip Pullman, Donald Ray Pollock ve Robert Aickman gibi yazarları Türkçeye tercüme etmiş Emirhan Burak Aydın üstleniyor. Roman Mart 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

İthaki Yayınları’nın Modern Serisi’nde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilir, esere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News’ten de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

95. Oscar Ödülleri Kazananları Açıkandı

2023 Akademi Ödülleri’nin Kazananları Açıklandı: Oscar’lar 95. Kez Sahiplerini Buldu

Küçük Deniz Kızı Fragmanı Yayınlandı

Disney’in Yeni “Küçük Deniz Kızı” Uyarlamasından İlk Uzun Fragman Paylaşıldı