in

Yazar Mercan Alper’in “Masal Cadısı” Öyküsü Emre Melemez’in Sesiyle Yeniden Hayat Buldu

Çember adlı kitabıyla adını duyuran Mercan Alper’in “Masal Cadısı” öyküsü, Emre Melemez tarafından seslendirildi.

Mercan Alper İmzalı "Masal Cadısı" Öyküsü Seslendirildi
- Reklam -
- Reklam -

Mercan Alper imzalı Masal Cadısı öyküsü, seslendirme sanatçısı Emre Melemez tarafından seslendirildi. Fantastik unsurlar taşıyan öyküyü YouTube ve Spotify üzerinden dinlemek mümkün.

2021 yılında Epona Yayınları tarafından basılan Çember adlı öykü kitabıyla edebiyat yolculuğuna başlayan Mercan Alper, 2022’de GİO Ödülleri’nde Özel Jüri Ödülü’ne layık görülmüştü.

Şu sıralar tamamlanmak üzere olan yeni bir öykü dosyası üzerinde çalışan Mercan Alper, okurlarına güzel bir sürpriz yaptı. Yazarın daha önce Ağustos 2022 tarihinde Üçüncü Şahıs Dergisi’nin birinci sayısında yayımlanan Masal Cadısı öyküsü, farklı bir formatta tekrar edebiyatseverlerle buluştu.

- Reklam -

İlham perileri, masallar ve gökten düşen elmalarla dolu Masal Cadısı öyküsü; ataerkil düzene, kadının yaratma gücünü baskılamak isteyen sisteme ve baskılar karşısında elindeki tüm imkânlarla var olmaya çalışan kadınları konu alıyor.

Mercan Alper İmzalı “Masal Cadısı” Öyküsü Artık Sesli Formatta

YouTube video

(Sesli öyküyü YouTube üzerinden dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Alper, Masal Cadısı öyküsü hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Erkeğin kadın karşısında üstün olma arzusu yüzyıllardır süregelen bir problem. Bu arzunun temeldeki sebebini araştırırken karşıma çıkan ortak bir neden var; kadının yaratma gücü. Erkek dünyaya yeni bir canlı getirebilen kadından korkuyor. Korkusunu yenebilmek, bu yaratıcı gücü kontrol edebilmek için kadını baskılıyor. Kadının var olma şeklini her alanda kontrol etmeye çalışan Adem’in oğulları öyküde bunu yapabilmek için ilham tohumlarını kendine alarak bir yıkım düzeni başlatıyor. Ancak kadınlar var olmak için direniyor. Kadınlar sadece öyküde değil gerçek hayatta da var olmak için direniyor; istediğini giyebilmek, istediği gibi gezip dolaşabilmek, kendi olabilmek için dünyanın her yerinde savaşıyor. Bu öykü varoluşları için direnen tüm güzel kadınlara umudunuzu kaybetmeyin demek için yazıldı.”

Masal Cadısı’nı Emre Melemez Seslendirdi

Masal Cadısı öyküsü, oyuncu ve seslendirme sanatçısı olan Emre Melemez tarafından seslendiriliyor.

- Reklam -

Sanatçı, daha önce Storytel’de Sezgin Kaymaz, Ahmet Ümit, Afşin Kum ve Aziz Nesin gibi yazarların da eserlerine ses olmuştu.

Yazar Mercan Alper Kimdir?

Mercan Alper 1989 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Grafik Tasarım Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Şu an özel bir firmada ürün tasarımcısı olarak çalışıyor.

Çember - Mercan Alper

2016 yılında Murat Başekim’in yürüttüğü Fantastik Öykü Yazarlığı Atölyesi’ne katıldı. Öyküleri çeşitli fanzinlerde ve dergilerde yayınlandı. İlk kitabı Çember 2021 GİO Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne, Kayıp Rıhtım Yılın Enleri 2021 seçimlerinde Yılın En İyi Spekülatif Öykü Kitabı kategorisinde üçüncülüğe layık görüldü. Mercan Alper fırsat buldukça okuyor, resim yapıyor ve Japonca öğrenmeye çalışıyor. Kısa öyküleri, masalları ve kedileri çok seviyor. Eşi ve tüylü çocukları Toz ve Tenar ile birlikte Ankara’da yaşıyor.

Masal Cadısı öyküsünü Spotify platformu üzerinden dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Öykü hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

house of the dragon ayrılık Jocelyn Diaz

House of the Dragon’da Bir Başka Kritik Ayrılık: Baş Yapımcı Jocelyn Diaz, Yeni Sezonda Olmayacak

your name yönetmeni film fragmans suzume no tojimari

Kimi No Na Wa ve Tenki no Ko Yönetmeninin Yeni Filmi “Suzume no Tojimari”den Son Fragman