in

Elon Musk, Clubhouse’ta Gelecek Planlarından Bahsetti

Elon Musk, son günlerin popüler uygulamalarından Clubhouse’ta Mars kolonisi, Neuralink ve Bitcoin hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Elon Musk Clubouse
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, Clubhouse uygulaması içerisinde katıldığı bir programda Mars, Neuralink ve Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk defa geçen yılın nisan ayında çıkan ve önce Amerika daha sonra hızlıca birçok farklı ülkede ünlenen sesli sohbet uygulaması Clubhouse, son günlerde Türkiye’nin de gündeminde. Sadece iPhone kullanıcılarının kullanabildiği, onlar arasında da ancak davetiye yöntemi ile ulaşılabilen Clubhouse; özellikle ünlü isimlerin kullanması ile daha da popüler hale geldi.

Şu an için kısıtlı bir kitleye hitap etse de, açıklanan son verilere göre haftalık 2 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Clubhouse’ın önümüzdeki nisan ayı itibarıyla beta sürecinden çıkıp tüm platformlarda davetiyesiz ve ücretsiz şekilde son kullanıcıya sunulacağı belirtiliyor.

- Reklam -

İşte bu uygulamayı kullanan ve gündem olanlardan biri de dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk. SpaceX ve Tesla’nın kurucu ismi olan, aynı zamanda son günlerde adı sıkça Bitcoin ile anılan Musk, Clubehouse’ta katıldığı bir programda Mars üzerinde kurmak istediği koloni hayali, Neuralink projesi ve Bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı program ile bir başka uygulama olan Twitter’da bile Trend Topic (Gündem) listesine girdi.

Clubouse

Clubhouse’ta Sriram Krishnan ve Aarthi Ramamurthy’nin sunduğu Good Time Show adlı programda katılımcı üst sınırı 5 bin kişi olarak belirlendi. Söz konusu isim Elon Musk olunca oda sayısı çabucak dolu.

Musk ilk olarak Mars’a ne zaman insanlı gidişlerin yapılacağı konusuna da cevap verdi. Ünlü isim, 5 buçuk yıl içerisinde Starship ile Mars gezegenine insanlı seyahati hedeflediklerini duyurdu.

Mars konusundan sonra 2016 yılında kurduğu beyin implantı girişimi Neuralink hakkında da gelen soruları cevaplandırdı. Son olarak Ağustos 2020’de gösterilen tanıtım haricinde yeni ve daha gelişmiş bir versiyonu göremediğini belirten dinleyicilere, ilerleme olduğunu gösteren yeni videoların birkaç ay sonra yayınlanacağını belirtti. Yeni teknolojiyi de şöyle tanımladı:
“Kafatamızda kablosuz implantı olan, zihnimizi kullanarak video oyunları oynayabilen bir maymunumuz var.”

Elon Musk, Clubehouse’taki Programda İzlediği Film ve Dizilere de Değindi

Bu konuda açık olmak istediğini de belirten Musk, ilk uygulamaların gerçekten bu implanta ihtiyacı olan çaresiz isimlere uygulanacağı ve bu şekilde gelişme kaydedileceğini belirtti.

Geçen hafta borsada yaşanan ve Reddit üyelerinin GameStop’u iflasa sürüklediği konu hakkında da gelen soruları cevaplayan Elon Musk, “Partiye geç kaldım ama Bitcoin’in destekçisiyim,” diye konuştu.

Son olarak şimdilerde izlediği ve okuduğu birkaç şey hakkında da kısa kısa yorumlarda bulundu. İşte bazıları hakkında yaptığı yorumlar:

- Reklam -

Elon Musk Mars

Cobra Kai: “Bu dizi çok zekice işlenmiş.”

The Expanse: “Sanırım artık izlemeye başlamalıyım.”

Mythic Quest: “İyilerinden bir tane.”

Tenet: “Oldukça iyi. Bence Tenet hakkında düşünmek çok zor. Belki tamamen bir anlam ifade etmeyebilir, ancak filmden keyif aldım.”

Otostopçunun Galaksi Rehberi: “Aptalca bir kitapmış gibi kendini gizleyen ancak felsefe üzerine etkili bir kitap.”

Clubhouse uygulaması ve Elon Musk’ın gelecek planları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cnet

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

michael jackson kimdir

Michael Jackson: Bir Dünya Yıldızı ve Pop Müziğinin Kralı

The Little Mermaid disney remake

Javier Bardem’li The Little Mermaid Filminde Çekimler Başladı