in

Modern Çin Edebiyatının Öyküsü Kitaplaştırıldı

Afife Hellena Sözmen’in derleyip Çince aslından Türkçemize kazandırdığı Modern Çin Edebiyatının Öyküsü kitabı raflardaki yerini alıyor.

Çin
- Reklam -
- Reklam -

Asya, özellikle Doğu Asya yazarları ülkemizde yeterince tanınmıyor. 1.3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olma konusunda Hindistan ile yarışan Çin Halk Cumhuriyeti’nin edebiyatı Türkiye’de fazla rağbet görmüyor. Öyle ki dünya nüfusunun beşte birini oluşturan bu kültüre kayıtsız kalmak da biraz zor. İşte Nota Bene Yayınları burada devreye giriyor.

Modern Çin edebiyatına başlayacak doğru bir adım arayan okurlara yardımcı olmak için 5 Çinli yazarı bir araya getiren ve Çince aslından dilimize kazandıran Afife Hellena Sözmen; ortaya dikkat çekici bir çalışma koymuş.

Çin’deki çağdaş edebiyatın başlangıcıyla birlikte, Çin tarihi, hayat tarzı ve kültürünün edebiyat üstündeki etkilerine de eserin içinde tanıklık etmek mümkün olacak.

- Reklam -

Kitabın İlk Yazarı Okuru 1919’a Götürüyor

Modern Çin Edebiyatının ÖyküsüÇağdaş Çin edebiyatını başlatan isim olan Lu Xun’u kabul eden kitap, 4 Mayıs 1919 Hareketi ile açılışını yapıyor. Lu Xun’dan sonra Lao She, Bing Xin, Rou Shı ve Guo Moruo isimleri kitapta karşımıza çıkıyor.

Afife Hellena Sözmen tarafından seçilen ve bahsi geçen 5 ismin öykü, şiir ve deneme türündeki eserlerini içeren kitap; Sözmen’in detaylı giriş bölümüyle okura yol gösteren bir tutum sergiliyor. Beş öykü, on bir şiir ve yedi deneme içeren seçki, Modern Çin Edebiyatı’na ışık tutmak gayesiyle hazırlanmış.

- Reklam -

Lu Xun’un Nasıl Öykü Yazmaya Başladım başlıklı deneme yazısını da içeren kitap toplamda 256 sayfa. Eserin kapak tasarımı Erkal Tülek’e ait.

Kitap, Nota Bene Yayınları etiketiyle 23 Ekim 2019 tarihinden itibaren raflarda olacak.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Katar

Katar, Artık Sokakları da Soğutacak

Alexander Bataller

Ölü Yıldızların Doğası Yeni Teknikle Gözlemlendi