in

İlahi Kentler Serisi’nin Üçüncü Kitabı Mucizeler Kenti Raflarda

Son yılların çok konuşulan fantastik serilerinden İlahi Kentler’in üçüncü kitabı Mucizeler Kenti raflardaki yerini aldı.

Mucizeler Kenti
- Reklam -
- Reklam -

2014 yılında yayımlanan Merdivenler Kenti kitabıyla başlayan seri kısa sürede büyük ses getirmiş ve art arda farklı dillere çevrilmeye başlamıştı. İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap Türk okurlar tarafından da benimsenmişti. Robert Jackson Bennett’ın yazdığı bu üçüncü kitap Mucizeler Kenti ile serinin yayımlanan son kitabı olarak üçlemeye noktayı koyuyor.

Amerikan yazar daha önce En İyi Roman dalında Shirley Jackson Ödülü ve En İyi Orijinal Karton Kapak dalında Edgar Ödülü kazanmış bir isim. Mucizeler Kenti’nde serinin bir önceki kitabı Merdivenler Kenti’nde olduğu gibi yine Sigurd’u konu alacak yazar, hikayeyi ustalıkla örüyor ve seriyi noktalıyor.

Mucizeler Kenti kitabının arka kapak yazısı ise şöyle:

Mucizeler KentiSigrud je Harkvaldsson on yıldır kaçıyordu. Sigrud je Harkvaldsson on yıldır saklanıyordu. Sigrud je Harkvaldsson on yıldır Shara’dan haber almayı bekliyordu.

- Reklam -

Ancak yakından tanıdığı birine düzenlenen bir suikastla birlikte Sigrud’un tecriti sona erecekti. Çünkü Sigrud’un iyi olduğu bir şey varsa o da intikam almaktı.

- Reklam -

Fakat eskiden İlahların kontrolünde olan Kıta’da hiçbir şey hiçbir zaman göründüğü gibi değildi. Sigrud, intikam yolunda genç ve öfkeli yeni bir İlah’la karşı karşıya gelecek, Merdivenler Kenti Bulikov’un nihai sırlarını ortaya çıkaracak ve kendi lanetli varlığıyla yüzleşmek zorunda kalacaktı.

496 sayfalık kitabın çevirisini Yaprak Onur yaptı. Yine İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap 1 Ağustos tarihi itibarıyla kitap satış noktalarından ve çevrimiçi platformlardan temin edilebilir hale geldi.


Merdivenler Kenti: Yıkık Dökük Binalar Arasında Gürül Gürül Akan Basamaklar

Çevirmenin Çemberi: Merdivenler Kenti

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Kitap güzel gidiyor. Çeviri gayet akıcı. Merak ettiriyor. Acaba nereye varacak bu iş diyorum. Okumaya devam. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Silmarillion

J.R.R. Tolkien’in Baskısı Uzun Zamandır Bulunmayan “Silmarillion”u Yeniden Bizlerle

Henry Cavill - Geralt - the witcher

Henry Cavill “Geralt Olmanın” Zorluklarından Bahsetti