in

J.R.R. Tolkien’in Baskısı Uzun Zamandır Bulunmayan “Silmarillion”u Yeniden Bizlerle

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’yı şekillendirdiği “Silmarillion” destanı uzun bir aradan sonra tekrar raflarda. Hayranların merakla sorduğu ‘siyah kapaklı’ baskı için ise biraz daha bekleyeceğiz.

Silmarillion
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları’nda J.R.R. Tolkien rüzgârı esmeye devam ediyor. Ham’li Çiftçi Giles, Tom Bombadil’in Maceraları, Büyük Wootton Demircisi, Roverandom ve Hobbitten oluşan “Tolkien Mirası” setinden sonra; yüzümüz Beren ile Lúthien iyice gülmüştü. Şimdiyse baskısı uzun süredir bulunmayan “Silmarillion”un zamanı.

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’yı şekillendirdiği destansı kitabı “Silmarillion”un Türkçe baskısı uzun süredir bulunmuyordu. Yayınevi hayranların tepki mesajlarına direnememiş olacak ki kitabı yeniden bizlerle buluşturdu. Bu sırada en çok merak edilen konu kapağın siyah kapaklı Hobbit baskısıyla uyumlu olup olmayacağıydı.

Cevap veriyoruz: Hayır. Kitap beyaz kapağıyla tekrar basıldı. Siyah kapaklı diğer baskı ise ileriki bir tarihte gerçekleştirilecek.

- Reklam -

“Silmarillion”un Arka Kapağı Şöyle:

Silmarillion
Tolkien’in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit’ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi’nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmaril’in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya’ya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth’a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Daha önce “Güç Yüzüklerine Dair” ismiyle yayımlanan ancak Silmarillion kitabında olması gereken metin de bu kitapla birlikte tam metin olarak yayımlanmıştır.
696 sayfalık eseri dilimize Berna Akkıyal kazandırdı. Kitabın etiket fiyatı ise 60,00 TL. Şu an için ön siparişte olan Silmarillion, 9 Ağustos 2019 itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Siyah kapaklı diğer baskının ne zaman geleceği henüz belli değil. Ama en azından kitabı okumak isteyenlerin ulaşabileceği bir kaynak var artık.

- Reklam -

Esere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Orta Dünya Büyücüleri

* Tom Bombadil Kimdir?

* Hobbitler ve İtalyan Faşizmi

* Hobbit’i Kitabına Uygun Tek Bölümlük Dev Bir Film Olarak İzleyin

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Ne güzel! Bugüne kadar basılmadığı için alamıyorduk şimdi de 60 tl olduğu alamayacağız. Ucuzlasın diye beklesek yine baskısı tükenir, yine alamayız; baskısı yapılsa 60 tl olur bu sefer de yine 60 tl olduğu için alamayız. Ucuzlasın diye beklesek… :tired_face::upside_down_face::stuck_out_tongue_winking_eye::hot_face::crazy_face::skull_and_crossbones:

  2. Avatar for KiNG_of_The_CiTy KiNG_of_The_CiTy dedi ki:

    36 tl ilknokta sitesinde ben aldım

  3. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Ah zamanında 2 yıl boyunca her kitapçıya gittiğimde görüp, sonra alırım diyerek yirmi beş tl vermeyen bulanık kafam benim.

  4. Avatar for Kont_Olaf Kont_Olaf dedi ki:

    Birkaç yıl önce sahaftan 5 liraya almıştım. :crazy_face:

  5. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Ben ciltli baskısını bekliyorum. Kardeşimde karton kapaklı var zaten. Ciltlisi ne zaman basılacak :worried:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Morphies Law

Morphies Law: Acayip Bir Savaş Arenası

Mucizeler Kenti

İlahi Kentler Serisi’nin Üçüncü Kitabı Mucizeler Kenti Raflarda